Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C25.1°C
4 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.4°C19.6°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C22.3°C
3 BF 26%
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη

Φωτογραφία αρχείου

update 21:54 Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δύσβατο σημείο στις Καρυές Σαμοθράκης, χάρις στην άμεση επέμβαση δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών Πετζετέλ και ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου.
Στο σημείο «Πηγές του Φονιά», θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, συνεχίζοντας την κατάσβεση των εστιών που έχουν παραμείνει, τα πεζοπόρα τμήματα του κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, που μετέβησαν στη Σαμοθράκη.

H φωτιά εκδηλώθηκε στις 16:00 στις πηγές του Φονιά, στη Σαμοθράκη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο σημείο μετέβησαν άμεσα προκειμένου να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου Πετζετέλ, καθώς και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Η φωτιά καίει σε μεγάλο υψόμετρο, εντός χαράδρας με πυκνή βλάστηση, σημείο μη προσβάσιμο από πυροσβεστικά οχήματα.

Ωστόσο ήδη κατευθύνονται προς την εστία της φωτιάς πεζοπόρο τμήμα του πυροσβεστικού κλιμακίου της Σαμοθράκης, καθώς και πεζοπόρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, οκτώ ατόμων, το οποίο μεταφέρθηκε στο νησί, με το σκάφος καταδίωξης του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του νησιού, Θανάσης Βίτσας, η φωτιά μέχρι στιγμής δεν είναι εκτεταμένη και υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον περιορισμό της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL