Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
"Ξηλώνει" το πλαίσιο που βάζει τάξη στις διεπαγγελματικές οργανώσεις ο Μ. Βορίδης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ξηλώνει" το πλαίσιο που βάζει τάξη στις διεπαγγελματικές οργανώσεις ο Μ. Βορίδης

Μάλιστα, δεσμεύτηκε για κατάργηση της επίμαχης απόφασης της προηγούμενης ηγεσίας (από 20.6.2019) που διευκρίνιζε το πλαίσιο αναγνώρισης και λειτουργίας των οργανώσεων αυτών, καθώς οι εκπρόσωποι των διεπαγγελματικών οργανώσεων με τους οποίους συναντήθηκε χθες δήλωσαν ότι διαφωνούν με το περιεχόμενό της...

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι οι προβληματικές διεπαγγελματικές οργανώσεις είναι αυτές που επιβάλλουν την κατάργηση της απόφασης του πρώην υπουργού Σ. Αραχωβίτη, που επιχειρούσε να “νοικοκυρέψει” τον χώρο...

Άλλωστε, μεγάλος αριθμός των οργανώσεων αυτών δεν θα έπρεπε καν να λειτουργούν βάσει των όρων αναγνώρισής τους και του ευρωπαϊκού δικαίου.

Η νέα πολιτική ηγεσία, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, αντί να δώσει συνέχεια στην πολιτική αυτή βάζοντας τάξη στο θολό τοπίο των διεπαγγελματικών οργανώσεων υπέρ των πραγματικών παραγωγών, στην ουσία σύρεται πίσω από μικροσυμφέροντα που αγωνιούν μόνο για την αναπαραγωγή τους.

Ο Μ. Βορίδης δήλωσε ότι έως τις 20 Σεπτεμβρίου αναμένει τις προτάσεις των εκπροσώπων των οργανώσεων προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία ενός νέου νομικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL