Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δεν έχει ενημερωθεί η Ελλάδα για κατάπλου σε λιμάνι της του ιρανικού πλοίου Grace 1

Οι ελληνικές αρχές δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για την πορεία του ιρανικού τάνκερ Grace 1 και τον πιθανό του κατάπλου στο λιμάνι της Καλαμάτας ή οποιοδήποτε άλλο ελληνικό λιμάνι.

Το ελληνικό λιμενικό παρακολουθεί την πορεία του Grace 1, το οποίο κινεταί όπως είναι φυσικό πολύ αργά (κάτω από 3 κόμβους) και θα περάσουν μέρες για να φτάσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα, αν πράγματι προορισμός του είναι κάποιο ελληνικό λιμάνι.

Το πρωί της Δευτέρας τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν πως προορισμός του ιρανικού τάνκερ είναι η Καλαμάτα, στηριζόμενα στα όσα φαίνονται στην εφαρμογή Marine Traffic.

@Marine Traffic

Νωρίτερα σήμερα το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace1 υπό τη νέα επωνυμία Adrian Darya 1 έφυγε από το Γιβραλτάρ.

Τα μεσάνυκτα της Κυριακής επετράπη ο απόπλους, αφού οι αρχές του υπό βρετανική κυριαρχία Γιβραλτάρ ξεκαθάρισαν ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν το αμερικανικό αίτημα περί παράτασης απαγόρευσης απόπλου.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η ψήφος των αποδήμων

Από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Τ. Θεοδωρικάκου για «το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη Γη» και τους πύρινους λόγους του Μητσοτάκη στην Αστόρια («το 2023 θα ψηφίσετε από τον τόπο διαμονής σας») μέχρι τις συνεχείς αναδιπλώσεις,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο