Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Ο Β. Αποστόλου από Κεντρική Εύβοια: Να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι εκτάσεις που κάηκαν (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Β. Αποστόλου από Κεντρική Εύβοια: Να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι εκτάσεις που κάηκαν (Video)

Μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε μάλιστα «διαβολική σύμπτωση» το γεγονός ότι και πέρσι η φωτιά είχε ξεσπάσει 13 Αυγούστου όπως και η φετινή πυρκαγιά.

Ο κ. Αποστόλου επισήμανε ότι η χθεσινή μέρα ήταν πάρα πολύ δύσκολη, όμως οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που υπάρχουν στην περιοχή και η μείωση της έντασης των ανέμων που αναμένεται το τέλος της ημέρας θα οδηγήσουν σε βελτίωση της κατάστασης.

«Υπάρχει μια τεράστια οικολογική καταστροφή και πολλές αγροτικές δραστηριότητες έχουν υποστεί ζημιές. Θα πρέπει να κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες οι περιοχές καθώς πρόκειται και περιοχή Natura ενώ θα πρέπει να υπάρξει άμεσα ανακούφιση των κατοίκων που έχουν πληγεί με κρατικές ενισχύσεις».

«Οπωσδήποτε στην διαδικασία της δασοπυροπροστασίας πρέπει να επανεξεταστούν πάρα πολλά πράγματα. Η διαδικασία πρόληψης και η έγκαιρη επέμβαση είναι δύο σημεία που χρειάζονται επαναπροσέγγιση» σημείωσε ο κ. Αποστόλου.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου μεγάλο είναι το πρόβλημα για τους ριτινοκαλλιεργητές και την απώλεια του εισοδήματος τους εξαιτίας της πυρκαγιάς. Η αναπλήρωσή του θα πρέπει να είναι μια πρώτη  υποχρέωση της πολιτείας.

«Θα παρακολουθούμε τις διαδικασίες και μετά την λήξη της πυρκαγιάς για να υπάρξει η ανακούφιση που είναι απαραίτητη για τους κατοίκους της περιοχής» πρόσθεσε.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση αν εκτιμά ότι πρόκειται για εμπρησμό ο κ. Αποστόλου υποστήριξε ότι φωτιές στα δάση τέτοιες κρίσιμη ώρα γενικά έχουν και στοιχεία εμπρησμού. Δεν μπορεί κανείς να λέει ότι αμέλησα, μου ξέφυγε όταν είναι τόσο δύσκολες οι συνθήκες. Ωστόσο πρόσθεσε ότι από κει και πέρα αυτά πρέπει να ερευνηθούν.

Kατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL