Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Πρόστιμο 1000 ευρώ σε κάτοικο της Εφταλούς για βαρελόσκυλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόστιμο 1000 ευρώ σε κάτοικο της Εφταλούς για βαρελόσκυλα

Όπως σημειώνει ο φιλοζωικός Σύλλογος Κιβωτός Μυτιλήνης «το πραγματικά εξοργιστικό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι στον ιδιοκτήτη είχαν γίνει επανειλημμένες συστάσεις για να βελτιώσει την κατάσταση των σκυλιών του τις οποίες όμως αγνόησε επιδεικτικά».

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει ότι στη Λέσβο έχουν πλέον επικυρωθεί πρόστιμα για παραβάσεις της φιλοζωικής νομοθεσίας τα οποία πλησιάζουν τις 100.000 ευρώ , και τα οποία, σύμφωνα με την Ελληνική Νομοθεσία, εισπράττονται στο Δήμο Λέσβου αποκλειστικά και μόνο για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων (στειρώσεις, εμβολιασμοί, θεραπείες κτλ).

«Παρά τις συνεχείς ερωτήσεις μας προς τον Δήμο Λέσβου και συγκεκριμένα τις οικονομικές υπηρεσίες, διαμέσου της Κιβωτού Μυτιλήνης, μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη απάντηση για το ποσό που έχει όντως εισπραχθεί ή/και για τις ενέργειες που έχουν γίνει για να εισπραχθούν αυτά τα πρόστιμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φιλοζωικός Σύλλογος.

Τέλος οι άνθρωποι της Κιβωτού Μυτιλήνης απευθύνουν δημόσιο ερώτημα στη Δημοτική Αρχή Γαληνού. «Θα μπορούσε κάποιος υπεύθυνος από την Δημοτική Αρχή του κου Γαληνού να μας απαντήσει ,ώστε να γνωρίζουμε αν ο κόπος και η προσπάθεια που εθελοντικά καταβάλλουμε για να λογοδοτήσουν όσοι κακοποιούν τα ζώα στη Λέσβο έχουν πρακτικό και ουσιαστικό αντίκρισμα»;

πηγή Στο Νησί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL