Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γνωμοδότηση του Γερμανικού Κοινοβουλίου υπέρ της Ελλάδας για τις αποζημιώσεις (Video)

"Το ιστορικό ψήφισμα της 17ης Απριλίου του 2019, με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεσμεύει τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας και αποτελεί πυξίδα για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών"

Την γνωμοδότηση του γερμανικού κοινοβουλίου υπερ της Ελλάδας σχολίασε ο Αριστομένης Συγγελάκης, χαρακτηρίζοντάς την "κόλαφο" για την στάση των γερμανών στο ζήτημα των ενδεχόμενων γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα για την περίοδο της κατοχής.

Η έκθεση αυτή έρχεται ως απάντηση "κόλαφος" στην πάγια τοποθέτηση των γερμανικών κυβερνήσεων που ακολουθούν από τη δεκαετία του ’50 "ότι δήθεν το θέμα των γερμανικών οφειλών έχει οριστικά νομικά και πολιτικά κλείσει" σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας Αριστομένης Συγγελάκης, τονίζει μεταξύ άλλων ότι το κλίμα αλλάζει και υπενθυμίζει την τοποθέτηση της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), για το θέμα.

Σε άλλο σημείο ο Αριστομένης Συγγελάκης μιλάει για  "το ιστορικό ψήφισμα της 17ης Απριλίου του 2019, με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεσμεύει τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας και αποτελεί πυξίδα για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών".

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η ψήφος των αποδήμων

Από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Τ. Θεοδωρικάκου για «το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη Γη» και τους πύρινους λόγους του Μητσοτάκη στην Αστόρια («το 2023 θα ψηφίσετε από τον τόπο διαμονής σας») μέχρι τις συνεχείς αναδιπλώσεις,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο