Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Παντελής Βούλγαρης: / Παντελής Βούλγαρης: "Η επαφή με την τέχνη μας τροφοδοτεί υπόγεια"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παντελής Βούλγαρης: / Παντελής Βούλγαρης: "Η επαφή με την τέχνη μας τροφοδοτεί υπόγεια"

"Είμαστε συγκινημένοι και χαιρόμαστε που μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια επισκέφθηκαν το νησί πενήντα διαφορετικές παραγωγές, είμαστε συγκινημένοι και χαιρόμαστε που αυτές τις βραδιές του Αυγούστου προσπαθήσαμε να μιλήσουμε μέσα από την τέχνη δημιουργώντας μια επαφή με τον κόσμο και μια ανάγκη να προχωρήσουμε ένα βήμα κι εμείς σαν δημιουργοί κι εσείς σαν πολίτες" έλεγε χθες το μεσημέρι ο Παντελής Βούλγαρης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Άνδρου, παρουσιάζοντας από την ωραία ταράτσα του Μουσείου Ισλαμικής Τέχνης το φετινό πρόγραμμα, που ξεκινά στις 31 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 20 Αυγούστου.

Και κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό μίλησε για μια "προσπάθεια αισιοδοξίας, ένωσης, ανακάλυψης καινούργιων ταλέντων και νέων καλλιτεχνών. Ελπίζουμε στις παγίδες συναισθήματος, δηλαδή τι θα πάρει μαζί του ο θεατής. Αυτή άλλωστε είναι και η επαφή με την τέχνη, που μας τροφοδοτεί υπόγεια, μας δωρίζει πράγματα, που ανακαλύπτουμε μέσα στον χρόνο. Η τέχνη πάντα στέκεται δίπλα μας και τα δώρα της είναι ασύλληπτα, μια ανυπολόγιστη κληρονομιά", υπογράμμισε και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον σεβασμό "σε έναν κόσμο που δουλεύει κάτω από σκληρές οικονομικές συνθήκες και όπου οι ηθοποιοί δοκιμάζουν τον ψυχισμό τους με ελάχιστες αμοιβές" σχολίασε.

Το Φεστιβάλ ξεκινά με τον "Πλούτο" του Αριστοφάνη από τη Λαϊκή Σκηνή της Άνδρου, στις 2.8 εμφανίζεται η Ορχήστρα Κυκλάδων - ΜΟΥ.ΣΑ. από τη Σύρο, που εγκαινιάζει και τη συνεργασία με το γειτονικό νησί των Κυκλάδων με μουσική και τραγούδια από τον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο, με μαέστρο τον Νίκο Κυπουργό, ακολουθεί το "Ύψωμα 731" του Άρη Μπινιάρη για τη θρυλική αντίσταση των Ελλήνων στον ιταλοελληνικό πόλεμο, στις 5.8 εμφανίζεται ο Γιάννης Πάριος, ακολουθούν η χορευτική παράσταση "Tempus Fugit" της Toula Limnaios, ο "Οιδίποδας Τύραννος" σε σκηνοθεσία Κ. Μαρκουλάκη, η "Θεογονία" από το Patari Project, το "Αντίο Κορίτσι" από το Μικροσκοπικό Θέατρο, "Το Ευχαριστημένο" της Μαρίνας Καραγάτση, η Ελένη Βιτάλη σε μεγάλες επιτυχίες με τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο στο κλαρίνο.

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 20.8 με την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή από τον θεατρικό Όμιλο Σύρου Απόλλων.

Παρόντες στη χθεσινή παρουσίαση, ο χορηγός του Ανοιχτού Θεάτρου Αλκιβιάδης Τάττος, ο νέος δήμαρχος Δημήτρης Λεοτσάρης, ο Νίκος Σιγάλας, πρόεδρος του Ιδρύματος Κυδωνιέως και Μωραΐτη, και η Αθηνά Τσατσομοίρου, υπεύθυνη των πολιτιστικών στον Δήμο Άνδρου.

"Σκεφτόμαστε να αποκτήσουμε σχέσεις και συνεργασίες και με άλλα γειτονικά νησιά στο μέλλον" υπογράμμισε κλείνοντας την παρουσίαση ο γνωστός σκηνοθέτης, που δεν έκρυψε την επιθυμία οι παραστάσεις να διαχέονται και στους υπόλοιπους μήνες του χρόνου.

Μάνια Ζούση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL