Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Ζωή Ζενιώδη, καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης / Ζώη Ζενιώδη: Θέλω το Μέγαρο να γίνει φάρος πολιτισμού διεθνώς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζωή Ζενιώδη, καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης / Ζώη Ζενιώδη: Θέλω το Μέγαρο να γίνει φάρος πολιτισμού διεθνώς

«Δεν είμαι άνθρωπος της καρέκλας...» δήλωσε με νόημα χθες το μεσημέρι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΜΜΘ) Ζώη Ζενιώδη και προτίμησε, στην πρώτη της επαφή με τους δημοσιογράφους, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, να μιλάει όρθια.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΜΜΘ Νικήτας Μυλόπουλος παρουσιάζοντας τη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια επισήμανε ότι «η μπαγκέτα του Μεγάρου περνάει πλέον στα δικά της χέρια έπειτα από μια άψογη διαγωνιστική διαδικασία» και ότι το ΜΜΘ «είναι ο πρώτος πολιτιστικός οργανισμός στην Ελλάδα που αποκτά καλλιτεχνικό διευθυντή μέσα από μια τέτοια διαδικασία και όχι με διορισμό από τον υπουργό, όπως γινόταν μέχρι τώρα».

Η Ζώη Ζενιώδη εμφανίστηκε ευδιάθετη, με όρεξη για δουλειά και το στίγμα της για το πώς σκοπεύει να κινηθεί και για το πού στοχεύει να φθάσει επί ημερών της το ΜΜΘ. «Σκοπεύω να συνδεθώ πολύ στενά με την πόλη και τους ανθρώπους της, αλλά και να είναι το Μέγαρο φάρος πολιτισμού παγκοσμίως. Θα ήθελα να λες στο εξωτερικό τη λέξη Θεσσαλονίκη και να ξέρουν πού βρίσκεται το Μέγαρο στον χάρτη. Είμαι υπέρ της εξωστρέφειας και της σύνδεσης της πόλης με το εξωτερικό» ανέφερε.

Το επετειακό 2020

Χαρακτήρισε το 2020 ως μια σημαντική χρονιά για τον ΟΜΜΘ, αφού θα είναι η επέτειος των 20 χρόνων λειτουργία του, και επιδίωξη της είναι, μέσα από τον επετειακό προγραμματισμό, να δημιουργηθεί μια γέφυρα ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και τον κόσμο, αλλά και μια γέφυρα στον χρόνο. Μια γέφυρα που θα μας ταξιδέψει μέσα από τη μουσική και άλλες τέχνες στο 1620, το 1720, το 1820 και το 1920, για να φτάσουμε στις μέρες μας. Θα γίνουν και εκδηλώσεις για το έτος Μπετόβεν (250 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου συνθέτη). Η ίδια θέλει να δώσει έμφαση στα εκπαιδευτικά προγράμματα, αλλά και στο κοινωνικό πρόσωπο του οργανισμού, ενώ δεν την πτοεί ο χαμηλός προϋπολογισμός του ΜΜΘ. «Έχω μάθει ότι το πρώτο πράγμα δεν είναι τα χρήματα. Σε διάφορα πρότζεκτ που έχω πάρει μέρος το σημαντικό ήταν η διάθεση, η θέληση, η επιθυμία να αλλάξεις πράγματα, η σκληρή δουλειά. Σίγουρα θα συναντήσω κάποιες δυσκολίες με τα οικονομικά, ίσως με τους τρόπους διοίκησης και κάποια καινούργια πράγματα που εγώ μπορώ να φέρω στον χώρο. Αλλά είμαι σίγουρη ότι με τη συνεργασία και την κατανόηση των καινούργιων συνθηκών θα μπορέσουμε να πάμε παραπέρα» είπε χαρακτηριστικά.

Το βιογραφικό μου είναι η απάντηση...

Όταν τη ρώτησαν για το ύψος του μισθού της, απάντησε ότι ακόμη το αγνοεί, προσθέτοντας ότι «όταν πας κάπου χωρίς να γνωρίζεις τον μισθό που θα πάρεις, είναι φανερό ότι εκεί δεν σε έχει φέρει το χρήμα...». Ερωτηθείσα για τις αρνητικές δηλώσεις που έκαναν τόσο η τομεάρχης Πολιτισμού της Ν.Δ. Ολ. Κεφαλογιάννη όσο και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΜΜΘ κ. Λαζαρίδης, σχολίασε «πήρα μέρος σε μια διαδικασία με διαφάνεια και διαθέτω ό,τι μου ζητήθηκε από την προκήρυξη. Η απάντηση σε όλα αυτά είναι το βιογραφικό μου. Άλλωστε έχω κερδίσει και άλλους διαγωνισμούς...».

Μαρούλα Πλήκα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL