Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
Mόνιμη λύση για το αναβατόριο της Ακρόπολης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Mόνιμη λύση για το αναβατόριο της Ακρόπολης

Αποσύρθηκε το θέμα των παραιτήσεων τόσο της προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών Ελένης Μπάνου όσο και του προϊσταμένου του Τμήματος Αρχαιολογικών Έργων και Μελετών Σπύρου Προύσαλη, που είχε ζητήσει η ηγεσία του ΥΠΠΟΑ για το θέμα του αναελκυστήρα που εξυπηρετεί άτομα με αναπηρία στην Ακρόπολη.

Σε μια προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι στη χθεσινή συνάντηση που είχαν η υπουργός Πολιτισμού, ο υφυπουργός, η γενική γραμματέας και η γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τους δύο προϊσταμένους, "μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν και τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν αποφασίστηκε να μη δοθεί συνέχεια", όπως σημειώνει το υπουργείο Πολιτισμού, υπενθυμίζοντας ότι η κατεύθυνση που έχει δοθεί από την πολιτική ηγεσία από τα τέλη Απριλίου στο ζήτημα είναι "η μελέτη και υλοποίηση μιας νέας μόνιμης λύσης για το δικαίωμα πρόσβασης των ΑμεΑ στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, η οποία θα συνάδει με τη σπουδαιότητα του μνημείου". Η μελέτη αναμένεται, σύμφωνα με το ΥΠΠΟΑ, να εισαχθεί σύντομα για γνωμοδότηση στο ΚΑΣ.

Στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν "οι υποδομές, η καθημερινή διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης αλλά και το θέμα της επιστολής του συλλόγου γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού για το αναβατόριο ΑμεΑ". Για το θέμα του ανελκυστήρα που λειτουργεί από τις 22 Μαΐου "ζητήθηκε να υπάρχει επαγρύπνηση σε καθημερινή βάση, όπως και για όλα τα προβλήματα που εκκρεμούν στην Εφορεία Πόλης Αθηνών".

Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού τόνισε ότι "απαιτείται να τηρούνται με σχολαστικότητα τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης ενεργειών που σχετίζονται με τις υποδομές καθώς και τη διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης και ότι οι χειρισμοί σε ζητήματα ιδιαιτέρως ευαίσθητα για το κοινωνικό σύνολο, όπως η επιστολή του συλλόγου γονέων, πρέπει να είναι άμεσοι, προκειμένου να διαφυλάσσεται το κύρος του υπουργείου και της υπηρεσίας".

Για το αναβατόριο, το οποίο λειτουργεί από τις 22 Μαΐου, ζητήθηκε "να υπάρχει επαγρύπνηση σε καθημερινή βάση, όπως και για όλα τα προβλήματα που εκκρεμούν στην Εφορεία Πόλης Αθηνών".

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών δεσμεύτηκε να στείλει εγγράφως προτάσεις για σειρά ζητημάτων που έχουν επανειλημμένως εντοπιστεί σχετικά με τη διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου ώστε να ξεκινήσει η άμεση υλοποίησή τους.

Πριν από τη συνάντηση, οι εργαζόμενοι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών με ανοιχτή επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ ζητούσαν "να αναθεωρήσει τη στάση της συνολικά προς την Εφορεία" στηρίζοντας τους δύο προϊσταμένους "στην απόφασή τους να μην υποβάλουν παραίτηση" όπως τους ζητήθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL