Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Χρηματοδότηση κινηματογραφικών παραγωγών

Xθες εστάλη από το Δ.Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου στη Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ το αίτημα για χρηματοδότηση των κινηματογραφικών παραγωγών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ύψους 4.000.000 ευρώ. Η Γ.Δ. Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ είναι αρμόδια για την υποδοχή του και την προώθηση στις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου, ώστε να λάβει την υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού, η οποία είναι ενήμερη και συμφωνεί. Αμέσως μετά θα πρέπει να ακολουθήσουν οι διαδικασίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας. Παράλληλα, όπως σημειώνει το ΕΚΚ, εξετάζονται όλα τα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και προετοιμασία τόσο των αμιγώς ελληνικών παραγωγών όσο και των διεθνών συμπαραγωγών ώστε να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί ικανοποίησης των κατά περίπτωση αιτημάτων.

Εκμισθώσεις στα ακίνητα της Μεσαιωνικής Ρόδου

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιοι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί για την εκμίσθωση οκτώ ακινήτων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου στο πλαίσιο του προγράμματος αξιοποίησης των ακινήτων του Ταμείου εξασφαλίζοντας από το υπουργείο Πολιτισμού ετήσια έσοδα ύψους 98.160 ευρώ. Παράλληλα, σε κάποια από τα ακίνητα οι εκμισθωτές αναλαμβάνουν και το πλήρες κόστος της αποκατάστασής τους.

Σύμφωνα με τις προκηρύξεις των διαγωνισμών, ο χρόνος μίσθωσης είναι δώδεκα χρόνια για τις οικίες και έξι χρόνια με δυνατότητα παράτασης άλλων έξι χρόνων για τις επαγγελματικές εκμισθώσεις, ενώ προβλέπεται ρητά η πλήρης συμμόρφωση τόσο με τον μνημειακό χαρακτήρα όσο και με την πολεοδομική μελέτη και τις επιτρεπόμενες χρήσεις της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, που αποτελεί Παγκόσμιο Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Χριστιανική σκέψη και αρχαιοελληνική παιδεία

"Αρχαία χριστιανική σκέψη και ελληνική Παιδεία: Απόρριψη, πρόσκτηση, συνέχιση (1ος-6ος αι. μ.Χ.)” είναι το θέμα της διάλεξης που δίνει στην αγγλική γλώσσα ο Sébastien Morlet, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris IV), σήμερα, στις 7.30 μ.μ., στον Πύργο των Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Προλογίζει ο Μανόλης Παπουτσάκης και συντονίζει ο Τάσος Αναστασιάδης. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL