Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Αίθουσες Τέχνης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αίθουσες Τέχνης

Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο εγκαινιάζεται αύριο στις 7.30 μ.μ. η έκθεση «Έργα 2017 - 2019» του Εργαστηρίου Νωπογραφίας και Τεχνικής των Φορητών Εικόνων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών. Eβδομήντα έργα σε παραδοσιακές τεχνικές της βυζαντινής ζωγραφικής θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά από τους φοιτητές του Εργαστηρίου, στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πλαισιώσει ο χορός ψαλτών «Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης» υπό τη χοραρχία του καθηγητή Αχιλλέα Γ. Χαλδαιάκη με χαρακτηριστικές βυζαντινές συνθέσεις. Διάρκεια έκθεσης έως 2 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση του Κώστα Ζαφειρόπουλου «Τα πετεινά», εγκαινιάζεται την Παρασκευή 7 Ιουνίου στις 7 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η οποία θα φιλοξενείται στο Φουαγιέ και στον Θόλο, σε μια συνομιλία με την αρχιτεκτονική του μνημείου. Η έκθεση εντάσσεται στον κύκλο "Ανθρωπότητες, Άνοιγμα στην πόλη - Πειραιάς που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών".

Η έκθεση «ωωω δ ι σ ι α» εγκαινιάζεται στο Λουτρό των Αέρηδων, το Σάββατο 8 Ιουνίου, σε επιμέλεια Εύας Κέκου.

Η ομαδική έκθεση "Η Κιβωτός" πραγματοποιείται από 12 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου στην Γκαλερί της Έρσης, Κλεομένους 4.

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ναταλίας Βαλλιάνου - Γκούροβα "Αφαίρεση. Προσεγγίσεις του αθέατου" εγκαινιάζεται στον χώρο τέχνης Μελάνυθρος, Ζάππα 4, στο Καλλιμάρμαρο, στις 7, με διάρκεια έως 22 Ιουνίου. Στο πλαίσιο της έκθεσης, στις 11 Ιουνίου, στις 8 μ.μ. θα παρουσιαστεί περφόρμανς με θέμα "Διάλογος μέσω της τέχνης. Μουσική και ζωγραφική συνήχηση". Στην κλασική κιθάρα ο Δημήτρης Κοτρωνάκης.

Η ομαδική έκθεση φωτογραφίας «Ταξίδι», όπου πέντε Έλληνες φωτογράφοι καταγράφουν το ταξίδι, τη μνήμη, το μεταβαλλόμενο τοπίο καθώς και τις τυχαίες συναντήσεις με κατοίκους των τόπων όπου βρίσκονται, εγκαινιάζεται την Τρίτη 11 Ιουνίου στην γκαλερί «7». Έως 29 Ιουνίου, Σόλωνος 20.

Το Σωματείο Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης Ελλάδος διοργανώνει το «12ο Παζάρι Τέχνης», την Παρασκευή 7, το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα (1ος όροφος), Ηρακλειδών 66 στο Θησείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL