Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Candice Breitz και Μαρκ Χατζηπατέρας

Εγκαινιάζεται αύριο, στις 7 μ.μ., στον Χώρο Α της Πειραιώς 260 η έκθεση «Love Story» της Candice Breitz, παρούσας της δημιουργού που θα μιλήσει για το έργο της, όπου πρωταγωνιστούν η Τζούλιαν Μουρ και ο Άλεκ Μπόλντουιν, αναπαριστώντας σύντομα αποσπάσματα από συνεντεύξεις έξι προσφύγων. Την ίδια ώρα θα εγκαινιαστεί και η εγκατάσταση του Μαρκ Χατζηπατέρα, που λειτουργεί και ως παιχνίδι, με τίτλο «Building hope», φτιαγμένο από μαξιλάρια με έντονα χρώματα και σε κλίμακα με τεχνικές προδιαγραφές που αρμόζουν σε μικρά παιδιά που μπορούν να παίξουν συναρμολογώντας, οικοδομώντας και συνθέτοντας γέφυρες, κτήρια και πολιτείες.

Ανησυχία αρχαιολόγων για την Αγία Σοφία Τραπεζούντας

Με επιστολή του προς τους τουρκικούς αρμόδιους θεσμικούς φορείς, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εκφράζει την ανησυχία του για την αλλαγή του καθεστώτος χρήσης της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας, από μουσείο που λειτουργούσε έως το 2013, σε τζαμί. Οι αρχαιολόγοι εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον του μοναδικού αυτού κτηρίου, όπως αναφέρουν, «με αφορμή δημοσιεύματα για νέες επικείμενες εργασίες στο μνημείο, με τις οποίες θα αλλοιωθεί περαιτέρω ο αυθεντικός ιστορικός χαρακτήρας του». Ο Σύλλογος ζητά από την τουρκική Γενική Διεύθυνση Βακουφίων να επανέλθει η Αγία Σοφία Τραπεζούντας στο καθεστώς των μουσείων, «ώστε όλοι οι επισκέπτες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτό το εμβληματικό μνημείο της Τουρκίας, χωρίς να υποτιμάται ή να αλλοιώνεται η ιστορική και καλλιτεχνική του αξία» όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή.

Πάρτι εργαζομένων

Πάρτι για την οικονομική στήριξη του Σωματείου Eργαζομένων στα Public και του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής, πραγματοποιείται το Σάββατο 1η Ιουνίου στα καλοκαιρινά γραφεία της οδού Λόντου 6 στα Εξάρχεια (β' όροφος).

Αλλαγές λειτουργίας στο Μπενάκη

Αλλάζουν οι ώρες λειτουργίας στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη που από τις 3 Ιουνίου θα είναι ανοιχτό Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο: 10 π.μ. - 6 μ.μ., Πέμπτη: 10 π.μ. - 00.00 και Κυριακή: 10 π.μ. - 4 μ.μ., ενώ θα παραμένει κλειστό κάθε Τρίτη.

Το πωλητήριο θα είναι ανοικτό Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή: 10 π.μ. - 6 μ.μ., Πέμπτη: 10 π.μ. - 10 μ.μ., Σάββατο: 10 π.μ. - 6 μ.μ. και Κυριακή: 10 π.μ. - 4 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL