Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Σήμερα το Εθνικό Ωδείο (στο κεντρικό του κτήριο, Μάγιερ 10), στο πλαίσιο της ενημέρωσης παιδιών και νέων που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε αυτό, προσφέρει δωρεάν μιαν ολόκληρη ημέρα με συναυλίες από καταξιωμένους μουσικούς και δασκάλους του όπως οι Περικλής Κούκος, Βίκυ Βούρτση, Λουντμίλα Λιμόροβα, Άννα Μαρία Καρκανιά, Σπύρος Κλάψης, Βαγγέλης Μπουντούνης, Μαρίνα Κισλίτσινα, Βασίλης Βασιλάτος κ.ά.

Σήμερα, επίσης, ο ιδιοσυγκρασιακός Πάνος Μουζουράκης με τους Big Band Project (ένα σχήμα επτά μουσικών και τριών ερμηνευτριών στα συνοδευτικά φωνητικά) στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου του εκεί δήμου, το οποίο πραγματοποιείται στο Αμαλίειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Σήμερα πάντα, ο Λεωνίδας Μαρίδακης με τους Banda Me Renda του σε ένα απροσδόκητο (και απρόβλεπτο ως προς την εξέλιξη του!) live - έκπληξη στο φουαγέ του «Vault Theatre Plus» στον Βοτανικό και στο πλαίσιο του εκεί πραγματοποιούμενου φεστιβάλ Open September 2.

Δεν είναι άσκοπο να επαναλάβουμε ότι η πολυαναμενόμενη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου ακυρώθηκε από τον σπουδαίο συνθέτη και τους συνεργάτες του εις ένδειξη διαμαρτυρίας και καταγγελίας της δράσης της Χρυσής Αυγής και ιδιαιτέρως της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στο «Polis Art Café» (αίθριο Στοάς του Βιβλίου) η Λίνα Νικολακοπούλου θα παρουσιάσει δύο αξιολογότατους ερμηνευτές, την Αργυρώ Καπαρού και τον Σταύρο Σιόλα (επίσης και τραγουδοποιός, συνέντευξη του οποίου είχαμε δημοσιεύσει πρόσφατα) και τους αντίστοιχους καινούργιους δίσκους τους σε μια εμφάνιση με τη φιλική συμμετοχή της Εβελίνας Αγγέλου και τη συνοδεία τετραμελούς ορχήστρας (πιάνο, κιθάρα, ακορντεόν και βιολί).

Επίσης την Τρίτη, όμως, και οι αδελφές και εξαιρετικές ερμηνεύτριες της παραδοσιακής, (και όχι μόνον, μουσικής Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή θα βρίσκονται στο φεστιβάλ Παρά Θιν Αλός στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης (στρατόπεδο Κόδρα) με τη λιτότατη συνοδεία μόνο κοντραμπάσου και ντραμς.

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου «Σαράντα Χρόνια Έφηβος» στο Κατράκειο της Νίκαιας, με άλλα λόγια μια επετειακή μα και πανηγυρική συναυλία τού τόσο αγαπητού σε μια πολύ μεγάλη μερίδα κοινού Βασίλη Παπακωνσταντίνου, με την συμμετοχή των Χρήστου Θηβαίου και Μίλτου Πασχαλίδη, support τον τόσο ιδιότυπο Σπύρο Γραμμένο και τον stand up κωμικό Χριστόφορο Ζαραλίκο σε ρόλο παρουσιαστή.

Τέλος, την ίδια ημέρα στο «Polis Art Café» «Crossroads», ούτως ειπείν ένα πρόγραμμα με μουσική και τραγούδια από πολλές περιοχές του κόσμου, από ένα τετραμελές σχήμα το οποίο περιλαμβάνει ανδρική και γυναικεία φωνή, πιάνο και φαγκότο/ακορντεόν.

Θ.Μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL