Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

«Αριστερά και Ευρώπη»

Λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς συνεχίζει τον κύκλο εκδηλώσεων «Αριστερά και Ευρώπη», διευρύνοντας τη συζήτηση κι επιχειρώντας να φέρει σε επαφή το κοινό της περιφέρειας με τους προβληματισμούς γύρω από το παρόν και το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Αύριο, στην Πάτρα, οργανώνει συζήτηση με θέμα «Οι μεγάλες προκλήσεις των ευρωεκλογών του 2019», στην Αίθουσα Διαλέξεων του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης, Φιλοποίμενος 24, στις 8 μ.μ., με ομιλητές τους Σία Αναγνωστοπούλου, Σπύρο Δανέλλη και Γεράσιμο Κουζέλη. Συντονίζει η Φιλαρέτη Ζαφειροπούλου - Καρατζόγλου.

Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη και στο Κέντρο Ιστορίας της Πλατείας Ιπποδρομίου, παρουσιάζεται αύριο στις 7 μ.μ. το βιβλίο “Ανισότητες, νεοφιλελευθερισμός και ευρωπαϊκή ενοποίηση - Προοδευτικές απαντήσεις" που κυκλοφορεί από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και τις εκδόσεις Νήσος. Μιλούν οι Έφη Αχτσιόγλου, Γιώργος Αγγελόπουλος, Γιώργος Δουράκης και Μαρία Καραμεσίνη και συντονίζει ο Μιχάλης Μπαρτσίδης.

Για το δημοτικό τραγούδι

Βραδιά αφιερωμένη στο δημοτικό τραγούδι η αποψινή, με τον μελετητή και ποιητή Παντελή Μπουκάλα να επιλέγει, να παρουσιάζει και να σχολιάζει δημοτικά τραγούδια. Μαζί του η ομάδα "Με τα λόγια (γίνεται)". Διαβάζει ο Παναγιώτης Ιωαννίδης. Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, στις 7.30 μ.μ.

Συμφωνία για την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων

Σε συμφωνία για την καταβολή πνευματικών δικαιωμάτων κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ειδικής Υπηρεσίας Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων και της Apple, που επικυρώθηκε με την υπογραφή δύο συμβάσεων οι οποίες καλύπτουν τις βασικές χρήσεις μουσικής μέσω των ειδικών εφαρμογών που έχει αναπτύξει η εταιρεία, που δραστηριοποιείται επίσης στην ανάπτυξη συνδρομητικών υπηρεσιών με τηλεοπτικό περιεχόμενο, video games, περιοδικά, παροχή ειδήσεων κ.ά. Η πρώτη σύμβαση αφορά το downloading μουσικών έργων, μουσικών βίντεο, ringtones και συναυλιών και η δεύτερη τη συνδρομητική streaming υπηρεσία Apple Music.

Ο Λόλεκ στο six d.o.g.s

Ο Λόλεκ, δημοφιλής συνθέτης και τραγουδιστής, εμφανίζεται αύριο στις 10μμ στο six d.o.g.s., παρουσιάζοντας παλαιότερα αλλά και νέα κομμάτια. Αβραμιώτου 6-8, στο Μοναστηράκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL