Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύντομα

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου   Για τη «θεατρική του πατρίδα που βρίσκεται στις στιγμές της συνάντησης με τους θεατές, πιο διάφανη ακόμη και από την ίδια τη ζωή» μιλά μεταξύ άλλων στο...

Το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου

 

Για τη «θεατρική του πατρίδα που βρίσκεται στις στιγμές της συνάντησης με τους θεατές, πιο διάφανη ακόμη και από την ίδια τη ζωή» μιλά μεταξύ άλλων στο μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, που γιορτάζεται σήμερα, ο σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας και ακαδημαϊκός Carlos Celdrán, γεννημένος το 1963 στην Αβάνα της Κούβας, δημιουργός της ομάδας και του εργαστηρίου υποκριτικής Argos Teatro. «Η θεατρική μου πατρίδα βρίσκεται σε εκείνες τις στιγμές της συνάντησης με τους θεατές που έρχονται κάθε βράδυ στο θέατρό μας, από τις πιο διαφορετικές γωνιές της πόλης μου, για να ενωθούν μαζί μας και να μοιραστούμε μερικές ώρες, μερικά λεπτά. Η ζωή μου είναι φτιαγμένη από αυτές τις μοναδικές στιγμές όταν παύω να είμαι ο εαυτός μου, όταν παύω να υποφέρω για τον εαυτό μου και ξαναγεννιέμαι και κατανοώ το νόημα του θεατρικού επαγγέλματος: το να ζούμε στιγμές αγνής εφήμερης αλήθειας, όπου γνωρίζουμε ότι αυτό που λέμε και κάνουμε, εκεί, κάτω από τα φώτα σκηνής, είναι αλήθεια και αντανακλά το πιο βαθύ, το πιο προσωπικό, μέρος των εαυτών μας. Η θεατρική μου χώρα, η δική μου και αυτή των ηθοποιών μου, είναι μια χώρα που υφαίνεται από τέτοιες στιγμές, όπου αφήνουμε πίσω μας τις μάσκες, τη ρητορική, τον φόβο του να είμαστε αυτοί που είμαστε και ενώνουμε τα χέρια στο σκοτάδι" σημειώνει μεταξύ άλλων ο Carlos Celdrán.

 

Ο πιανιστικός μαραθώνιος της Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια

Το πολυαναμενόμενο τρίτο και sold - out ρεσιτάλ της Ελίζαμπετ Λεόνσκαγια πραγματοποιείται απόψε, στις 8.30 μ.μ., στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών αποκλειστικά με σονάτες Σούμπερτ. Ακόμη τρεις συναυλίες της σπουδαίας πιανίστριας, είναι προγραμματισμένες στον ίδιο χώρο, με την πρώτη να έχει προγραμματιστεί για τον Δεκέμβριο του 2019.

Δείτε όλα τα σχόλια