Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πειραιάς: Συνάντηση για την οριοθέτηση της πόλης

Σε πολύ καλό κλίμα συναντήθηκαν χθες η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο υφυπουργός Κώστας Στρατής με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, όπου...

Σε πολύ καλό κλίμα συναντήθηκαν χθες η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά και ο υφυπουργός Κώστας Στρατής με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, όπου συζητήθηκε αναλυτικά το θέμα της κήρυξης - οριοθέτησης της πόλης προκειμένου να ακολουθήσει το master plan του λιμανιού.

Η ηγεσία του υπουργείου διαβεβαίωσε ότι η κήρυξη και οριοθέτηση του Πειραιά ως αρχαιολογικού χώρου δεν πρόκειται να εμποδίσει τη ζωή και την ανάπτυξη της πόλης. Εξήγησε δε ότι η κήρυξη - οριοθέτηση γίνεται προκειμένου να γίνει το master plan του λιμανιού και ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στις ήδη γνωστές διαδικασίες που προβλέπει ο αρχαιολογικός νόμος, τις οποίες γνωρίζει καλά η πόλη καθώς συμβιώνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια με αρχαιότητες. Τονίστηκε επίσης ότι, σε επίπεδο υπηρεσιών του υπουργείου και του δήμου, θα συνεχιστεί η διαβούλευση.

Ο δήμαρχος Πειραιά εξέφρασε κάποιες επιφυλάξεις για την κήρυξη της περιοχής εκτός του Κωνώνιου τείχους, δηλαδή εκτός του κέντρου του Πειραιά. Ωστόσο σήμερα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, αν θα συζητηθεί στο ΚΑΣ η κήρυξη - οριοθέτηση όλου του Δήμου Πειραιά ή μόνο του κέντρου της πόλης.

Π.Κρ.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Χάος

Τώρα δεν υπάρχουν οι δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη για μηδενική ανοχή στην ανομία και πάταξη των «μπαχαλάκηδων». Τώρα δεν υπάρχει πουθενά ο Μ. Βορίδης να μας εξηγήσει «γλυκά» ότι η επιβολή της νομιμότητας χρειάζεται εξαναγκασμό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις