Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιλογές τηλεόρασης εβδομάδας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΡΤ2 22.00

ΣΟΥΦΡΑΖΕΤΕΣ

Βιογραφικό ιστορικό δράμα, παραγωγής Αγγλίας 2015, παρουσιάζει την ιστορία του κινήματος υπέρ του δικαιώματος ψήφου στις γυναίκες. Πρωτοπόρες του φεμινιστικού κινήματος οι σουφραζέτες, δεν προέρχονταν από αριστοκρατικές τάξεις, ήταν εργαζόμενες γυναίκες που συνειδητοποίησαν ότι η ειρηνική διαμαρτυρία με αίτημα την ψήφο για τις γυναίκες δεν έφερνε αποτελέσματα. Αναγκάστηκαν να αντιταχθούν σε ένα κράτος που τους συμπεριφέρθηκε με απίστευτη σκληρότητα και να απαντήσουν με βία ως μόνη διέξοδο, έτοιμες να χάσουν τα πάντα στον αγώνα τους για ισότητα. Η Μοντ είναι μία απ’ αυτές. Μια μαχητική πλύστρα από το Μπέθναλ Γκριν του Λονδίνου που ενεργοποιείται σταδιακά στον αγώνα για το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες. Η εμπλοκή της στο ακτιβιστικό κίνημα τη φέρνει αντιμέτωπη με τον συντηρητικό κοινωνικό περίγυρο, αλλά κυρίως με τον άντρα της Σόνι. Ο αγώνας της για αξιοπρέπεια μοιάζει με θρίλερ, αλλά θα εμπνεύσει αμέτρητες γενιές γυναικών παντού στον κόσμο. Παίζουν: Κάρεϊ Μάλιγκαν, Μέριλ Στριπ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Αν Μαρί Νταφ, Μπρένταν Γκλίσον, Σάρα Φίνιγκαν, Ντρου Έντουαρντς.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΡΤ3 19.00

ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ

Όταν η γαλλική κυβέρνηση υποχρεώνει τους εύπορους πολίτες να φιλοξενήσουν αδύναμους συμπολίτες χωρίς θέρμανση, οι ένοικοι μιας όμορφης παλιάς πολυκατοικίας θα ξεγυμνωθούν: οι Ντιμπρέιγ, συντηρητικοί και ρατσιστές, οι Μπρετσέλ, τάχα μου αριστεροί, υπέρμαχοι της κοινωνικής δικαιοσύνης, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Εβραίων με επώδυνες αναμνήσεις του Ολοκαυτώματος, ένας μοναχικός υπερήλικας και η ακροδεξιά θυρωρός. Παραγωγή 2015.

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΡΤ1 22.00

ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Κοινωνικό δράμα, παραγωγής Αγγλίας 2009. Παίζουν: Κάρεϊ Μάλιγκαν, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Άλφρεντ Μολίνα, Έμα Τόμσον, Ρόζαμουντ Πάικ. Στη συντηρητική Αγγλία του ’60, η δεκαεξάχρονη Τζένι είναι άριστη μαθήτρια και προετοιμάζεται για την Οξφόρδη. Όταν βρίσκεται στον δρόμο της ο Ντέιβιντ, ένας γοητευτικός πλεϊμπόι, μεγαλύτερός της δεκατέσσερα χρόνια, η Τζένι μαγεύεται και παρασύρεται, γνωρίζει νέους ανθρώπους, ενώ θα αμφισβητήσει όλα όσα πίστευε.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΡΤ2 23.30

ΑΜΑΡΤΩΛΕΣ ΚΑΛΟΓΡΙΕΣ

Μαύρη κωμωδία του Πέντρο Αλμοδοβάρ, ισπανικής παραγωγής 1983. Η Γιολάντα καταζητείται από την αστυνομία μετά τον θάνατο του εραστή της. Βρίσκει καταφύγιο σ’ ένα παράξενο τάγμα καλογριών, που το απαρτίζουν: η Αδελφή Καταραμένη, που ανατρέφει μια τίγρη, η Αδελφή Αρουραίος, που γράφει κρυφά πορνογραφήματα, η Αδελφή Oχιά, ερωτευμένη με τον εφημέριο του μοναστηριού, και η ηγουμένη που είναι εθισμένη στην ηρωίνη. Παίζουν: Μαρίσα Παρέδες, Κάρμεν Μάουρα, Τζουλιέτα Σεράνο.

ΤΕΤΑΡΤΗ STAR 23.00

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Βιογραφική ταινία βρετανικής, ιαπωνικής, αμερικανικής παραγωγής 2014. Παίζουν: Φελίσιτι Τζόουνς, Ντέιβιντ Θιούλις, Έντι Ρέντμεϊν, Έμιλι Γουάτσον. Η συγκλονιστική ιστορία ζωής του Βρετανού θεωρητικού φυσικού, που διερευνά την αιτιολογική εξίσωση για το σύμπαν και τον χρόνο, Στίβεν Χόκινγκ. Από το 1963, στο Κέιμπριτζ, όπου και ερωτεύεται τη συμφοιτήτρια και μετέπειτα σύζυγό του Τζέιν Γουάιντ, μέχρι τη διάγνωσή του με τη νόσο του κινητικού νευρώνα, που τον καθήλωσε σε αναπηρικό καροτσάκι.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ STAR 23.00

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ;

Κωμωδία παραγωγής 2011, με τους Ράιαν Ρέινολντς, Τζέισον Μπέιτμαν, Λέσλι Μαν, Ολίβια Γουάιλντ. Ο Ντέιβ και ο Μιτς είναι φίλοι από παιδιά, όμως εντελώς αντίθετοι: ο Ντέιβ επιτυχημένος δικηγόρος και υπεύθυνος οικογενειάρχης, ο Μιτς ηθοποιός σε αισθησιακές ταινίες και ορκισμένος εργένης! Ένα μοιραίο βράδυ, μεθυσμένοι, εύχονται να να είχε ο ένας τη ζωή του άλλου. Η ευχή πιάνει και το πρωί ξυπνούν ο ένας στο σώμα του άλλου!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL