Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με εκδότες

Θέματα πολιτικής για τη στήριξη του βιβλίου αλλά και θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τους εκδότες συζήτησαν χθες ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, βουλευτής και εκπρόσωπος του Τμήματος Πολιτισμού Νίκος Φίλης με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) Γρηγόρη Πλαστάρα και τον αντιπρόεδρο Γιώργο Ψύχαλο, επισημαίνοντας θετικά το επίπεδο συνεργασίας με την κυβέρνηση, τη σύμπτωση απόψεων σε πολλά κλαδικά ζητήματα, ενώ χαιρέτισαν την επίλυση κομβικών θεμάτων όπως η επαναφορά της Ενιαίας Τιμής Βιβλίου. Εξέθεσαν παράλληλα ζητήματα αιχμής για τον κλάδο τους, όπως η πολιτική τιμολόγησης των χώρων όπου διεξάγονται οι ετήσιες εκθέσεις βιβλίου, η αναγραφή τιμής στα βιβλία που δίνονται μαζί με εφημερίδες, ο καθορισμός του ΦΠΑ στην παραγωγή του βιβλίου. Στη διάρκεια της ουσιαστικής συζήτησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, επαναβεβαιώθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προσεγγίζει τα ζητήματα του κλάδου στην κατεύθυνση στήριξης του βιβλίου, σε μια διαρκή προσπάθεια για ποιοτικά χαρακτηριστικά και για την πλατιά διάδοσή του στην κοινωνία.

Μια βραδιά για τη Χρύσα Σπηλιώτη

Αναμνήσεις, τρυφερά λόγια και συγκίνηση μοιράστηκαν φίλοι και συνεργάτες της Χρύσας Σπηλιώτη που συγκεντρώθηκαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο Θέατρο Γκλόρια, σε μια βραδιά αφιερωμένη στην ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα που έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή στην πυρκαγιά του περσινού καλοκαιριού. Η Αννέτα Παπαθανασίου συντόνισε την εκδήλωση και μίλησαν οι Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, Θοδωρής Γκόνης, Έλση Σακελλαρίδου, Κωνσταντίνα Ζηροπούλου, Άσπα Τομπούλη, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Αγγελική Αντωνίου, Βασίλης Κατσικονούρης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γεωργία Δεληγιαννοπούλου.

Ρεκόρ επισκεψιμότητας στο ΚΠΙΣΝ

Με σταθερούς ρυθμούς αυξάνεται η επισκεψιμότητα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Συγκεκριμένα, το 2018 το ΚΠΙΣΝ δέχτηκε 5.300.000 επισκέψεις, σημειώνοντας αύξηση 76% σε σχέση με το 2017. Ο Νίκος Μανωλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ, δήλωσε σχετικά πως «η τόσο υψηλή επισκεψιμότητα δημιουργεί και συνθήκες που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για την κατασκευή σταθμού του μετρό”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL