Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Ημίκλειστο το ΚΘΒΕ αυτή την εβδομάδα...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ημίκλειστο το ΚΘΒΕ αυτή την εβδομάδα...

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) αποφάσισε γι' αυτήν την εβδομάδα να μην κρατήσει εντελώς κλειστό το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), αλλά ημίκλειστο. Έτσι, σήμερα οι ηθοποιοί του θεάτρου προχωρούν σε 24ωρη απεργία, αύριο και μεθαύριο δουλεύουν για να δοθούν συνολικά πέντε παραστάσεις και επανέρχονται στις στάσεις εργασίας από την Παρασκευή έως την Κυριακή και μέχρι νεωτέρας...

Σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, η διοίκηση του ΣΕΗ θα έχει συνάντηση για το θέμα που έχει προκύψει με την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Στη συνάντηση θα δώσουν το «παρών» ο πρόεδρος του ΚΘΒΕ Άρης Στυλιανού, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Γιάννης Αναστασάκης, καθώς και αντιπροσωπεία ηθοποιών του ΚΘΒΕ, ενώ το ΣΕΗ καλεί και σε συγκέντρωση έξω από το ΥΠΠΟ.

Πέντε παραστάσεις

Όλα δείχνουν ότι και αυτή η συνάντηση δεν θα άρει το αδιέξοδο, αφού η διοίκηση του ΣΕΗ έχει απορρίψει κάθε συμβιβαστική πρόταση που έχει κατατεθεί από την πλευρά της διοίκησης του ΚΘΒΕ και δεν δείχνει καμία διάθεση να βρεθεί λύση για να λειτουργήσουν και πάλι κανονικά οι σκηνές του θεάτρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίφθηκε ακόμη και μια πρόταση που, σύμφωνα με δικηγόρο που χειρίζεται την αγωγή που έχουν καταθέσει οι ηθοποιοί ζητώντας πίσω την παρακράτηση του 10% που γίνεται στους μισθούς τους με νόμο του 2011, δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα στη συγκεκριμένη νομική διεκδίκηση.

«Η διοίκηση και η διεύθυνση έχουν κάνει επτά συμβιβαστικές προτάσεις, τις οποίες έχει απορρίψει τη μία μετά την άλλη το ΣΕΗ. Δυστυχώς, η διοίκηση δεν μπορεί να διακινδυνέψει να έρθει αντιμέτωπη με κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος και απιστία», δήλωσε στην «Αυγή» ο πρόεδρος του ΚΘΒΕ Άρης Στυλιανού. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της διοίκησης, κατά την «ανάπαυλα» των κινητοποιήσεων αύριο θα πραγματοποιηθεί η παράσταση «Ανθρώπινη φωνή» στην Οικία Τέλογλου και την Πέμπτη οι παραστάσεις «Χειμωνιάτικο παραμύθι» στο θέατρο Εταιρείας Μακεδονικής Σπουδών, «Καληνύχτα Μαργαρίτα» και «Υπέρ Ελλάδος» στις σκηνές της Μονής Λαζαριστών, αλλά και η πρεμιέρα του έργου «Τόσο Κοντά» του Πάτρικ Μάρμπερ σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζηβανού, στο φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL