Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Κ. Στρατής: Αύξηση εσόδων και νέο οργανόγραμμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κ. Στρατής: Αύξηση εσόδων και νέο οργανόγραμμα

Ψηφίστηκε αργά χθες το βράδυ η τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού με την οποία ορίζεται αποζημίωση για όσα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ) αναλαμβάνουν εκτελεστικά καθήκοντα. Ο υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί σε δημόσια διαβούλευση το νέο διάγραμμα οργανογράμματος του ΤΑΠΑ. Ακόμη, επισήμανε ότι υπάρχει αύξηση εσόδων και σημαντική αναβάθμιση του πωλητηρίου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Για την αποζημίωση, ο Κ. Στρατής τόνισε ότι "μπαίνει ένα όριο όχι για κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά για ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που αναλαμβάνει τουλάχιστον μία διεύθυνση. Εδώ πέρα αναφερόμαστε στη Διεύθυνση Πολιτιστικών Προϊόντων".

Το πρόβλημα που λύνεται έχει προκύψει από την έλλειψη γενικού διευθυντή στο ΤΑΠΑ, του οποίου τα εκτελεστικά καθήκοντα έχει αναλάβει ο πρόεδρος του ΤΑΠΑ. Για να αποφορτιστεί ο πρόεδρος του ΤΑΠΑ, το Δ.Σ. έχει αναθέσει μέρος των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων του προέδρου σε ένα μέλος του Δ.Σ., το οποίο έχει αναλάβει τον καθημερινό συντονισμό του τομέα πολιτιστικών προϊόντων, οπότε θα πρέπει να προβλεφθεί αποζημίωση.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΑΠΑ είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία των πωλητηρίων των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων και των μνημείων και έχει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής πιστών αντιγράφων αρχαιοτήτων. "Κινεί ένα ολόκληρο κομμάτι της οικονομίας, της δημιουργικής οικονομίας, γύρω από τον πολιτισμό. Είναι αυτό που συνηθίζω να ονομάζω ‘πολιτιστική οικονομία’" είπε ο Κ. Στρατής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL