Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κλείνει οριστικά το θέμα πολιτιστικών ακινήτων και υπερταμείου

Κλείνει οριστικά το θέμα ακινήτων πολιτιστικού ενδιαφέροντος και υπερταμείου, αφού, όπως όλα δείχνουν, μετά και την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ το υπουργείο Πολτισμού, προ των πυλών...

Κλείνει οριστικά το θέμα ακινήτων πολιτιστικού ενδιαφέροντος και υπερταμείου, αφού, όπως όλα δείχνουν, μετά και την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ το υπουργείο Πολτισμού, προ των πυλών βρίσκεται η Υπουργική Απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για την ονομαστική εξαίρεση καθενός από τους 2.330 Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) που ταυτοποιούνται ως ακίνητα πολιτιστικής κληρονομιάς και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, έτσι όπως προέκυψαν από τον έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού στη λίστα των 10.119 προς μεταβίβαση ακινήτων στην ΕΤΑΔ, με την οποία κλείνει οριστικά και στο διηνεκές το ζήτημα.

"Η δημόσια γνωστοποίηση των ΚΑΕΚ που εξαιρούνται και δεν πρόκειται να μεταβιβαστούν στην ΕΤΑΔ θα γίνει με θεσμικό τρόπο, μέσω της έκδοσης σχετικής Απόφασης του υπουργού Οικονομικών" σημειώνει χαρακτηριστικά το υπουργείο Πολιτισμού, ενημερώνοντας ότι "ολοκληρώνονται οι διαδικασίες έτσι ώστε η γενική εξαίρεση, που είναι ρητή και ισχυρή στον νόμο και στην Υπουργική Απόφαση, να εξειδικευτεί για καθέναν από τους ΚΑΕΚ που ταυτοποιούνται ως ακίνητα πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως προέκυψαν από τον έλεγχο των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ".

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι "διαψεύδονται έτσι με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όσοι διακινούν σενάρια περί δήθεν μεταβίβασης της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας".

Όπως είναι γνωστό, για το θέμα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει προσφύγει στο ΣτΕ και η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 22 Ιανουαρίου.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις