Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.9°C27.0°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
26 °C
23.6°C29.0°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
22.1°C25.9°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.7°C26.9°C
6 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
27 °C
27.3°C27.3°C
2 BF 29%
ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

Παράταση έως τις 10 Φεβρουαρίου παίρνει η αναδρομική έκθεση του σημαντικού Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Μόραλη, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς 138, που έχει υποδεχθεί μέχρι σήμερα πάνω από 35.000 επισκέπτες, από τους οποίους 2.950 παιδιά όλων των ηλικιών. Στην έκθεση παρουσιάζονται περίπου 200 έργα ζωγραφικής, ερανισμένα από δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, πολλά από τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό. Τα έργα συμπληρώνονται και αναδεικνύονται από σχέδια, χαρακτικά, εικονογραφήσεις βιβλίων, συνθέσεις σε κεραμικά πλακίδια, γλυπτά και μικρογλυπτά, κοστούμια και μακέτες σκηνικών από θεατρικές παραστάσεις, πρωτότυπα αρχειακά έγγραφα και φωτογραφίες, συνολικά 400 εκθέματα. Την περίοδο της παράτασης, θα είναι διαθέσιμη για τους επισκέπτες ηχητική ξενάγηση ελληνικά και αγγλικά, βασισμένη σε 23 επιλεγμένα έργα που θα μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες με τη βοήθεια των φορητών συσκευών τους, κινητών τηλεφώνων και tablet.

"Επίσκεψη” είναι ο τίτλος του έργου της Έρσης Κρούσκα και του Άγγελου Σκούρτη που εγκαινιάζεται στην Κλωστοϋφαντουργία Μέντης σήμερα και με διάρκεια έως και τις 9 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, βιντεο-προβολές σηματοδοτούν τη λειτουργία του εργαστηρίου, ενώ μικρές εικαστικές παρεμβάσεις με φωτογραφίες κοστουμιών από διάφορες εποχές, μαζί με υλικά και προϊόντα που παράγει η Κλωστοϋφαντουργία, παρουσιάζουν μια αναδρομή στην ιστορία του ενδύματος.

Η ατομική έκθεση της Άννας Φαφαλιού “There is a light that never goes out” εγκαινιάζεται στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη της Πλατείας Κολωνακίου 20, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ., με διάρκεια έως 2 Φεβρουαρίου.

Η ατομική έκθεση της Έλμας Τσαρούχη με τίτλο «Προσωρινές προσωπικότητες» εγκαινιάζεται αύριο Πέμπτη 10 Ιανουαρίου στις 8 μ.μ. στον Τεχνοχώρο της οδού Λεμπέση 4 στου Μακρυγιάννη, με διάρκεια έως τις 2 Φεβρουαρίου.

Η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Μπουρμπού, «Επιφάνεια» εγκαινιάζεται την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου στις 7.30 μ.μ. στην Γκαλερί Κέννεντυ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, με διάρκεια έως και τις 5 Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL