Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Ατζέντα Κυριακής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ατζέντα Κυριακής

Παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς στο ΚΠΙΣΝ

Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος ξεκινά με τη ζωντανή μετάδοση της παραδοσιακής συναυλίας της Φιλαρμονικής του Βερολίνου όπου ο Daniel Barenboim έχει επιλέξει μουσική του Ραβέλ και του Μότσαρτ. Στη συνέχεια ο Ιταλός τραγουδιστής Mario Biondi θα εμφανισθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ενώ αμέσως μετά η δράση μεταφέρεται στην Αγορά με πολλή μουσική, πατινάζ και ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων για το καλωσόρισμα του 2019. Στα πρώτα λεπτά του νέου έτους θα δοθεί το σήμα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, το καθιερωμένο πλέον SNF RUN: 2019 First Run του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ανήμερα Πρωτοχρονιάς στις 12.15 το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τη νέα χρονιά με μία από τις πιο σημαντικές ορχήστρες στον κόσμο, τη Φιλαρμονική της Βιέννης, που διευθύνει ο Christian Thielemann και θα μεταδοθεί σε 90 χώρες.

Στο Θησείο η υποδοχή του 2019

"Αποχαιρετούμε το 2018 και υποδεχόμαστε το νέο έτος στο Θησείο, με φόντο τον Παρθενώνα και με ένα ξεχωριστό οπτικοακουστικό υπερθέαμα που εμπνέεται από τα φτερά και τη μορφή των αγγέλων" υπόσχονται ο Γιάννης Κακλέας και η Φρόσω Λύτρα, που μαζί με τον σκηνογράφο Μανόλη Παντελιδάκη επιμελούνται το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων.

Οικοδεσπότης της βραδιάς ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Αθηναίων, με συνοδεία ξυλοπόδαρων, δίνουν το σύνθημα για την έναρξη του εορταστικού προγράμματος που περιλαμβάνει χορευτικό δρώμενο εμπνευσμένο από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς Κορινθίους, την ηθοποιό και τραγουδίστρια Χριστίνα Μαξούρη, που θα ταξιδέψει το κοινό σε αγαπημένες μελωδίες, ενώ, μετά το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του δημάρχου, στη σκηνή ανεβαίνουν η τραγουδίστρια Κατερίνα Κούκα και ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης μαζί με πέντε δεξιοτέχνες μουσικούς. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη της διασκέδασης παίρνει ο ραδιοφωνικός σταθμός En Lefko 87.7 και ο παραγωγός Χάρης Βαρζαμπετιάν.

Το "Ημερολόγιο ενός λαθρεπιβάτη"

Το "Ημερολόγιο ενός λαθρεπιβάτη" του Πέτρου Κατσάκου, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μετρονόμος, παρουσιάζεται σήμερα Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στο Polis Art Cafe στις 6 μ.μ. από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον σκηνοθέτη Σταύρο Τσιώλη, την ποιήτρια και ραδιοφωνική παραγωγό Ευγενία Λουπάκη, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου.

"Είναι ένα βιβλίο γι' αυτούς τους ανθρώπους, ανάμεσά τους κι εγώ, που κάποια στιγμή, ενώ είναι δίπλα σου, στην ουσία λείπουν 'χαμένοι' στις σκέψεις τους" λέει ο ίδιος για το βιβλίο. "Είναι γι' αυτούς που μπαρκάρουν λαθραία για να ξεφύγουν από το τώρα και το εδώ". Ο συγγραφέας ταξιδεύει στα πέρατα της οικουμένης, περνάει από τη Δαμασκό του 1878, την Πομπηία του 64 μ.Χ. κι από 'κεί στην Αμοργό του 1969, στην Καζαμπλάνκα του 2009 ή στο Μπανταλίνγκ της Κίνας του 1368, όταν "ο αυτοκράτορας προστάζει τους φρουρούς τους τείχους να κάψουν όλα τα βιβλία του κόσμου που φυλούσαν".

Η ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής

Με πρόγραμμα με ορχηστρικά αποσπάσματα, άριες και ντουέτα από όπερες των Ροσσίνι, Ντονιτσέττι και Βέρντι αλλά και βιεννέζικα βαλς και οπερέτες του Γιόχαν Στράους και του Φραντς Λέχαρ υποδέχεται την καινούργια χρονιά η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο καθιερωμένο πλέον εορταστικό γκαλά της στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ. Με τους μουσικούς της συμπράττουν ο βαρύτονος Τάσης Χριστογιαννόπουλος και η σοπράνο Βάσια Αλάτη.

Πρωτοχρονιά στο Άλσος

Με ένα πάρτι που θα έχει τη σφραγίδα του Διονύση Σαββόπουλου, τη μελωδική νοσταλγία του παλιού ραδιοφώνου, χορευτική διάθεση, φλερτ, ατμόσφαιρα και συνοδοιπόρο τον Δώρο Δημοσθένους και πρωταγωνίστρια τη Λένα Κιτσοπούλου, υποδέχεται την Πρωτοχρονιά το Άλσος. Μαζί τους οι Athens lindy hop με τις σουίνγκ μουσικές και χορογραφίες.

"Ο Βαφτιστικός"

"Ο Βαφτιστικός", η πιο δημοφιλής ελληνική οπερέτα, που γίνεται 100 ετών, ανεβαίνει στο Μέγαρο σε μια νέα παραγωγή από τους Μουσικούς της Καμεράτας - Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και τον Γιώργο Πέτρου, στην αυθεντική της μορφή, όπως παρουσιάστηκε στην ιστορική πρεμιέρα του 1918. "Ο Βαφτιστικός" έρχεται για έξι παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη (5, 7, 9, 11 και 13/1/2019). Συμμετέχει ένα επιτελείο λυρικών τραγουδιστών και ηθοποιών με πρωταγωνιστές τον Αργύρη Πανταζάρα, την Ελένη Σταμίδου, την Άννα Κουτσαφτίκη και τους Γιάννη Χριστόπουλο, Δημήτρη Ναλμπάντη και Μάριο Σαραντίδη. Τον θίασο συμπληρώνει ένα φωνητικό σύνολο με περφόρμερ που χορεύουν, τραγουδούν και παίζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL