Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Κινητοποιήσεις του ΣΕΗ στο ΚΘΒΕ

Έκτακτες κινητοποιήσεις του ΣΕΗ κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων είχαν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση όλων των προγραμματισμένων παραστάσεων του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος από ανήμερα Χριστουγέννων έως και χθες. Για “αιφνιδιαστική εξέλιξη, η οποία έρχεται σε μια στιγμή υψηλής ζήτησης και επιτυχημένης πορείας των φετινών παραστάσεων”, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος του Δ.Σ. Άρης Στυλιανού και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Αναστασάκης, προσθέτοντας πως “το ΣΕΗ επέλεξε αυτή τη χρονική περίοδο των γιορτών να ασκήσει πίεση για την ικανοποίηση των συνδικαλιστικών του διεκδικήσεων”. Επισημαίνουν μάλιστα πως “πρόταση προς τους εργαζόμενους ηθοποιούς περιλάμβανε αυξήσεις της τάξης του 10% (ποσοστό - ρεκόρ) και πλήρη διασφάλιση της εργασιακής τους γαλήνης”.

Υπενθυμίζεται πως περίπου 70 από τους ηθοποιούς του Κρατικού είχαν κάνει πέρυσι αγωγή προς το θέατρο για να πάρουν πίσω το 10% που τους παρακρατείται βάση νόμου από τον μισθό τους. “Διοίκηση και διεύθυνση του ΚΘΒΕ αντιμετωπίζουν δικαστικές αγωγές, επειδή εφαρμόζουν την κείμενη νομοθεσία", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ άκαρπη απέβη η τριμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ του γενικού γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη, της διοίκησης και διεύθυνσης του ΚΘΒΕ και εκπροσώπων εργαζομένων, οι οποίοι “αρνούνται προτεινόμενη αύξηση της τάξεως του 7% από 1.1.19, καθώς κάτι τέτοιο, όπως υποστηρίζουν, θα τους αφαιρέσει τη δυνατότητα επιστροφής του διεκδικούμενου 10%, ζητώντας την ίδια ώρα αύξηση 17%. Ως δεύτερη λύση από πλευράς διοίκησης προτάθηκε η παράταση έως 31 Μαρτίου της ισχύουσας σύμβασης”.

Απονομή βραβείων

Απονέμονται απόψε στις 7 μ.μ. στην αίθουσα “Αντώνης Τρίτσης” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων τα βραβεία του 4ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού στους συμμετέχοντες εφήβους και νέους, καθώς και στα μέλη της πανελλήνιας νεανικής λογοτεχνικής συντροφιάς. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το βιβλίο που εξέδωσε ο Δήμος Βύρωνα με τίτλο “Αφήστε με να πετάξω”, το οποίο περιλαμβάνει, μέσα από τα κείμενα και την έκφραση όλων των διακριθέντων που διαγωνίστηκαν, τις ανησυχίες της νέας γενιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL