Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέες χρηματοδοτήσεις από το Κέντρο Κινηματογράφου

Νέες εγκρίσεις για χρηματοδότηση ταινιών ανακοινώθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τόσο ως προς το Ταμείο Υποστήριξης Συμπαραγωγής Ελληνογαλλικών Κινηματογραφικών Έργων όσο και για τα...

Νέες εγκρίσεις για χρηματοδότηση ταινιών ανακοινώθηκαν από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τόσο ως προς το Ταμείο Υποστήριξης Συμπαραγωγής Ελληνογαλλικών Κινηματογραφικών Έργων όσο και για τα προγράμματα «Νέοι Σκηνοθέτες», «Παραγωγής Κινηματογραφικών Έργων Μικρού Μήκους» και «Συγγραφής Σεναρίου - Development». Το Ταμείο Υποστήριξης Συμπαραγωγής Ελληνογαλλικών Κινηματογραφικών Έργων του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας της Γαλλίας αποφάσισαν την προέγκριση χρηματοδότησης τεσσάρων σχεδίων, συνολικού ύψους 450.000 ευρώ. Η συμμετοχή του ΕΚΚ είναι 150.000 ευρώ και του CNC 300.000 ευρώ.
Παράλληλα, το συνολικό ποσό ενίσχυσης σχεδίων κινηματογραφικών έργων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων του κανονισμού του ΕΚΚ ανέρχεται στα 658.000 ευρώ και αφορά 3 σχέδια στο «Πρόγραμμα για Νέους Σκηνοθέτες» (420.000 ευρώ), 7 σχέδια στο «Πρόγραμμα Παραγωγής Κινηματογραφικών Έργων Μικρού Μήκους» (162.000 ευρώ), 11 σχέδια Α’ Σταδίου στο «Πρόγραμμα Συγγραφής Σεναρίου- Development» (38.500 ευρώ) και 7 σχέδια Β’ Σταδίου στο «Πρόγραμμα Συγγραφής Σεναρίου- Development» (37.500 ευρώ).

Στο ελληνογαλλικό πρόγραμμα, εγκρίθηκαν τα σχέδια παραγωγής: "Σελήνη, 66 ερωτήσεις" της Ζακλίν Λέντζου, "40 μέρες" σε σκηνοθεσία Πέννυς Παναγιωτοπούλου, "Άνθρωποι, θεοί και άλλα πλάσματα" σε σκηνοθεσία Σβέτα Στρελνίκοβα, "Ντοντό" σε σκηνοθεσία Πάνου Χ. Κούτρα.

Στο πρόγραμμα για νέους σκηνοθέτες εξετάστηκαν επτά σχέδια ταινιών από τα οποία προεγκρίθηκαν τα εξής τρία: "Βlack Stone" σε σκηνοθεσία Μάριου Γαρέφου, "Νέα ήπειρος" σε σκηνοθεσία Παντελή Παγουλάτου. "Νύχτα" σε σκηνοθεσία Χρήστου Πέτρου.

Ακόμη, ανακοινώθηκε η συγκρότηση δύο νέων επιτροπών αξιολόγησης, μία για το «Πρόγραμμα Παραγωγής Κινηματογραφικών Έργων Ντοκιμαντέρ» και μία για το «Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ολοκληρωμένου Κινηματογραφικού Έργου».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει δίκιο η Ν.Δ.

Ναι, φυσικά. Έχει δίκιο η Ν.Δ. Ο Τσίπρας φταίει που ακυρώθηκε το ντιμπέιτ. Βρήκε μια αστεία δικαιολογία, τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο