Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υδάτινες διαδρομές από τον Αδριανό μέχρι σήμερα»

Έχοντας πάντα την αγωνία για την απώλεια της μνήμης μέσα από τα ιστορικά ίχνη και τα αποτυπώματα τόπων και ανθρώπων που χάνονται με το πέρασμα του χρόνου, ο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος στο Νέο...

Έχοντας πάντα την αγωνία για την απώλεια της μνήμης μέσα από τα ιστορικά ίχνη και τα αποτυπώματα τόπων και ανθρώπων που χάνονται με το πέρασμα του χρόνου, ο δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος στο Νέο Ηράκλειο Αττικής «Άλλος Τόπος Επικοινωνίας και Πολιτισμού», αφιερώνει το ετήσιο ημερολόγιό του για το 2019, σε υδάτινες διαδρομές, υπόγειες και επίγειες, αρχαίες και νεότερες. Τίτλος του ημερολογίου, που η παρουσίασή του θα πραγματοποιηθεί, με ελεύθερη είσοδο, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής «Ηλέκτρα Αποστόλου» Κουντουριώτου 18 και Νεότητος, είναι “Ηράκλειο Αττικής: Υδάτινες διαδρομές από τον Αδριανό μέχρι σήμερα”.

Πλούσιο και φροντισμένο όπως όλα τα έως τώρα που έχουν εκδοθεί από τον σύλλογο, το ημερολόγιο περιέχει πλούσιο υλικό, μαρτυρίες και ιστορικές αναφορές για τους υδάτινους δρόμους του Ηρακλείου που ξεκινούν από τον 2ο αιώνα μ.Χ, από την εποχή της κατασκευής του περίφημου Αδριάνειου Υδραγωγείου, ένα τμήμα του οποίου, διατρέχει ακόμη υπόγεια την πόλη, για να καταλήξει μετά από μια μεγάλη διαδρομή στη δεξαμενή στο Κολωνάκι.

Για το ημερολόγιο θα μιλήσουν οι συγγραφείς των κύριων κειμένων, Παναγιώτης Δευτεραίος και Όλγα Δακουρά - Βογιατζόγλου, ενώ θα χαιρετήσει η γενική διευθύντρια Συντονισμού και Υποστηρικτικών Λειτουργιών της ΕΥΔΑΠ Έφη Νεστορίδη.

Στο Ημερολόγιο γράφουν επίσης οι δημοσιογράφοι, μέλη του «Άλλου Τόπου»: Δημήτρης Ασημακόπουλος, «Η καμινάδα της Σαΐτας εκπέμπει sos» και Δήμητρα Κουντή «Περί... Υδάτων» (δημοσιεύματα για το Αδριάνειο, 1899-1923). Στην έκδοση υπάρχουν ακόμη ιστορικοί και σύγχρονοι χάρτες, μαρτυρίες κατοίκων, φωτογραφικά ντοκουμέντα από το ιστορικό αρχείο της ΕΥΔΑΠ και από προσωπικά αρχεία. Την επιμέλεια του υλικού υπογράφουν οι Σταυρούλα Βραχάτη, Ελένη Γλαρέντζου, Φώντας Ζαβιτσάνος, Δήμητρα Κουντή και Ανθή Χαρώνη.

Την παρουσίαση του ημερολογίου θα ακολουθήσει μουσική παράσταση από την ηθοποιό και ερμηνεύτρια Τζένη Σακοράφα.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει δίκιο η Ν.Δ.

Ναι, φυσικά. Έχει δίκιο η Ν.Δ. Ο Τσίπρας φταίει που ακυρώθηκε το ντιμπέιτ. Βρήκε μια αστεία δικαιολογία, τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε., η οποία θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών μηχανισμών.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο