Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.2°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
15.5°C16.0°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C19.1°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C18.0°C
0 BF 63%
Ατζέντα Κυριακής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ατζέντα Κυριακής

«Ο γιος του Σαούλ»

Φεστιβάλ Αντιφασιστικού Σινεμά

Φεστιβάλ Αντιναζιστικού - Αντιφασιστικού Κινηματογράφου οργανώνεται από τις 10 έως και τις 16 Δεκεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης Στούντιο, όπου θα προβληθούν με ελεύθερη είσοδο οι ταινίες «Τα παιδιά της Ρώμης, ανοχύρωτης πόλης», «Με τη λάμψη στα μάτια», «Η σιωπή της θάλασσας», «Η προδοσία» «Το μπλόκο», «Ρώμη, ανοχύρωτη πόλη» και ο «Γιος του Σαούλ». Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται ημερίδα με θέμα «Μια προσέγγιση στον αντιναζιστικό, αντιφασιστικό κινηματογράφο» στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με ομιλητές τους Γιώργο Ανδρίτσο, Λιζιάννα Δελβερούδη, Βαγγέλη Καραμανωλάκη και Νίνο Μικελίδη, ενώ θα προβληθεί η ταινία του Τάκη Κανελλόπουλου «Ουρανός».


Η μεσαία τάξη και τα Μνημόνια

Το βιβλίο της Βάλιας Αρανίτου “Η μεσαία τάξη στην Ελλάδα την εποχή των Μνημονίων” (εκδόσεις Θεμέλιο) παρουσιάζεται τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στη Στοά του Βιβλίου, στις 7 μ.μ., από τους Διονύση Γράβαρη, καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου, Νίκο Θεοχαράκη, καθηγητή ΕΚΠΑ, και Λούκα Κατσέλη, καθηγήτρια ΕΚΠΑ. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαγιαννίδης.


Οι Pink Martini στο Christmas Theater

Οι Pink Martini εμφανίζονται 15 και 16 Δεκεμβρίου στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου σε ένα πρόγραμμα με τα αγαπημένα τους τραγούδια, αλλά και δημοφιλή χριστουγεννιάτικα. Με την τραγουδίστριά τους Τσάινα Φορμπς θα ταξιδέψουν το κοινό μέσα από τις ιστορίες των τραγουδιών τους στη Γαλλία του Μεσοπολέμου, τη ρομαντική Ιταλία, τη φλογερή Ισπανία, δτις αυστριακές Άλπεις και από εκεί στη μυστηριώδη Αραβία, την Αβάνα του '30, τη μυστικιστική Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νέα Υόρκη.


“Το Κεφάλαιο” από τη Ρούλα Πατεράκη

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Ροές (Ιάκχου 16, Γκάζι), μετά το τέλος της παράστασης "Το Κεφάλαιο" του Καρλ Μαρξ από τη Ρούλα Πατεράκη (ώρα έναρξης 8 μ.μ.), οι καθηγητές Γιάννης Μηλιός, τακτικός καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κοινωνικός επιστήμονας με έμφαση στη μαρξιστική οικονομία, και Μιχάλης Σπουρδαλάκης, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, θα συζητήσουν με εφαλτήριο την παράσταση. Συντονίζει η δημοσιογράφος Ιωάννα Κλεφτόγιαννη.

Γιορτές στον Δήμο Ζωγράφου

Με αιχμή την προσφορά και την αλληλεγγύη που περιλαμβάνει, αντί εισιτηρίου, τη συνεισφορά των πολιτών του Δήμου Ζωγράφου σε τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο της περιοχής, ξεκινούν σήμερα Κυριακή οι εορταστικές εκδηλώσεις με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, αθλητικά δρώμενα, διαδραστικά προγράμματα και παιχνίδια, που θα απλωθούν σε όλη την πόλη, στις κεντρικές πλατείες Αλεξανδρή, Ελευθερίας και Τερζάκη, στον πολυχώρο «Αλέκα - Τέχνη Πόλης» και στη Βίλα Ζωγράφου. Την αρχή κάνει, στις 10 το πρωί, το τουρνουά μπάσκετ στο Αθλητικό Κέντρο Ωρίωνος.

ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ

Συνέδριο "Ενημέρωση και δημοκρατία"

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου επιστημονικό συνέδριο με θέμα "Ενημέρωση και δημοκρατία", στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα MC3), με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

“Καπνισμένα ερείπια”

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., ο συγγραφέας Βασίλης Κουνέλης παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα "Καπνισμένα ερείπια" (εκδ. Καστανιώτης) στο βιβλιοπωλείο Ευριπίδης στο Χαλάνδρι (Α. Παπανδρέου 11, εντός στοάς). Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Βασίλης Βασιλικός.

«Τραγούδι, μουσική και χορός στην Κρήτη»

Το βιβλίο του Παντελή Καβακόπουλου «Τραγούδι, μουσική και χορός στην Κρήτη» παρουσιάζεται στο Polis Art Café, (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου) την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στις 8 μ.μ., από τους Μάρκο Δραγούμη, Παναγιώτη Κουνάδη και Κώστα Μόσχο.

Στην Πειραματική Σκηνή

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., η Ελένη Βαροπούλου και ο Πέτρος Μάρκαρης μιλούν για τον "Εγωιστή Φάτσερ". Συντονίζει ο Γιώργος Σαμπατακάκης.

Άθως Δανέλλης

Ο Άθως Δανέλλης παρουσιάζει κάθε Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, την κωμωδία "Εκδρομή στο χωριό" στο Άλσος του Πεδίου του Άρεως, Ευελπίδων 4.

Μανόν στη Λυρική

Η “Μανόν" του Μασνέ παρουσιάζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στις 12 Δεκεμβρίου, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού - Κλεάντε Ρούσσο και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

Αυτοκρατορικά παλίμψηστα

Διεθνές συνέδριο από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, 14 έως 16 Δεκεμβρίου, στο αμφιθέατρο του νέου κτηρίου του Μουσείου των Αιγών με αφορμή την αναστήλωση του Δίδυμου Οθωμανικού Λουτρού της Βέροιας, και εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν έκθεση του Αστέρη Γκέκα, παράσταση "Ο ξεπεσμένος δερβίσης υπό την βασιλικήν δρυν"’, βεροιώτικους χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας και συναυλία λόγιας οθωμανικής μουσικής.

“Με αφορμή την Columbia”

Το βιβλίο του Δημήτρη Φεργάδη "Με αφορμή την Columbia - Η βιομηχανία της δισκογραφίας στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα", (εκδ. ΚΨΜ) παρουσιάζεται τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Book Plus, Πανεπιστημίου 37, από τους Παναγιώτη Κουνάδη, Γιώργο Μονεμβασίτη, Μανώλη Μητσιά, Γιώργο Μαργαρίτη, Πέτρο Κωτσαράπογλου, Μιχάλη Μακελλαράκη και τον συγγραφέα. Συντονίζει ο Γιώργος Τσάμπρας. Διαβάζει η Μαρία Μαυροματάκη.

"Ussak" στο Μεσολόγγι

Η ταινία “Ussak” παρουσιάζεται στις 12 Δεκεμβρίου στο Τρικούπειο Πολιτιστικό κέντρο στο Μεσολόγγι, στις 7 μ.μ. Θα ακολουθήσει συζήτηση με την Κάτια Γέρου.

“Επίλογος 2018”

Στην παρουσίαση της έκδοσης «Επίλογος 2018», στις 11 Δεκεμβρίου, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς 138, στις 7 μ.μ., θα γίνει απονομή τιμητικών διακρίσεων στους Γιώργο Μπαμπινιώτη, Μανόλη Κορρέ και Διονύση Σαββόπουλο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα μιλήσουν οι Κώστας Γεωργουσόπουλος, Τάκης Βλαστός, Γιάννης Ν. Μπασκόζος, Βασίλης Λαμπρινουδάκης και Λάκης Παπαστάθης. Παρουσιάζει ο Γρηγόρης Βαλτινός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL