Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Πρεμιέρα για το RefugeesIΝ

Έναρξη κάνει σήμερα στο Bios το διήμερο φεστιβάλ κινηματογράφου «RefugeesIΝ: Προσφυγικό και Κινηματογράφος», που διοργανώνεται από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. Μερικά από τα ζητήματα που θα εξερευνήσει είναι το πώς αποτυπώνει η ματιά των κινηματογραφιστών την πρόσφατη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη και ποια η αξία αυτής της αφήγησης για τους πρόσφυγες. Κι ακόμα πώς καταγράφουν οι άνθρωποι που έχουν εκτοπιστεί από τις πατρίδες τους τις προσωπικές τους Οδύσσειες, πώς επικοινωνούν το ταξίδι τους, αλλά και την προσπάθειά τους να ενταχθούν σε μια νέα χώρα, όταν τους δίνονται τα μέσα να δημιουργήσουν οι ίδιοι τις ταινίες τους. Θα προβληθούν ταινίες που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες στα εργαστήρια από όλες τις χώρες υλοποίησης του προγράμματος αλλά και ταινίες με αντίστοιχη θεματολογία από γνωστούς δημιουργούς.

Το γράμμα στον Αϊ Βασίλη

Στην "Επέλαση των ξωτικών", το χριστουγεννιάτικο χωριό που στήνεται από αύριο έως τις 6 Ιανουαρίου στο Γκάζι, θα μπορούν οι μικροί Αθηναίοι να στέλνουν και τα γράμματά τους στον Άγιο Βασίλη. Εκεί θα εγκατασταθεί το χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο των ΕΛ.ΤΑ. και τα παιδιά μαζί με τα ξωτικά θα μπορούν να γράψουν το γράμμα τους, θα συμπληρώνουν προσεκτικά όλα τους τα στοιχεία για να μπορεί ο Άγιος Βασίλης να τους απαντήσει και να τους στείλει το δωράκι τους και θα ρίχνουν το γράμμα σε ένα από τα κατακόκκινα γραμματοκιβώτια στον χώρο. Στο τέλος κάθε ημέρας οι βοηθοί του Άγιου Βασίλη θα τα μαζεύουν και θα τα πηγαίνουν στο σπίτι του για να απαντήσει σε κάθε παιδάκι ξεχωριστά.

Για να λάβουν απάντηση τα παιδιά θα πρέπει το γράμμα τους να έχει γραμματόσημο το οποίο μπορούν να προμηθευτούν από το σημείο πώλησης που θα βρίσκεται στο κτήριο και θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα όλα τους τα στοιχεία. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να φωτογραφηθούν εντός του χώρου από τα ξωτικά και να γίνει η φωτογραφία τους γραμματόσημο επί 5 φορές για να στείλουν τις πιο προσωπικές τους ευχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL