Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

Με τίτλο “Ελλάδα του Βορρά” εγκαινιάζεται την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής του Ανέστη Πρωταίου στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη με διάρκεια έως 20 Δεκεμβρίου. Στο οδοιπορικό αυτό ο...

Με τίτλο “Ελλάδα του Βορρά” εγκαινιάζεται την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής του Ανέστη Πρωταίου στην Πινακοθήκη Γρηγοριάδη με διάρκεια έως 20 Δεκεμβρίου. Στο οδοιπορικό αυτό ο ζωγράφος μας σταματά σε μια ροδιά, σε δέντρα που άνθισαν στους πρόποδες βουνών, σε μονοπάτια που πέρασαν στρατηλάτες, σε χώματα που διεκδικήθηκαν αλλά παρέμειναν Ελλάδα. Μαρίνου Αντύπα 18, Ηράκλειο Αττικής.

 

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα εγκαινιάζει αύριο στις 7 μ.μ. την έκθεση ζωγραφικής «Danza Cósmica» του Φώτη Γαλανόπουλου, στον Πολιτιστικό Χώρο «Φρανσίσκο ντε Μιράντα», Χάρητος 6, Κολωνάκι.

 

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και στο αίθριο του ισογείου συνεχίζεται έως τις 27 Ιανουαρίου η ομαδική έκθεση με τίτλο «Μουσικό Κουτί» με τη συνέργεια των πολιτιστικών φορέων της πόλης μέσα από τη «συνάντηση - συνύπαρξη» των τεχνών. Μικρόκοσμοι, συλλογές από θύμησες και συναισθήματα ξεχασμένα, παίρνουν μορφή και ζωντανεύουν μέσα από 17 κατασκευές - γλυπτικά έργα. Η κατασκευή περιέχει ήχο/μουσική, κάποιου είδους πλαίσιο, και ενεργοποιείται με τη δράση του θεατή.

 

«Έγχρωμες όψεις» είναι ο τίτλος μιας ζωγραφικής μαρτυρίας καλλιτεχνών που με έγχρωμη ή ασπρόμαυρη ματιά καταγράφουν το παιχνίδισμα του φωτός, επάνω στις επιφάνειες του αντικειμένου τους στην έκθεση που πραγματοποιείται στη Galerie Δημιουργών, Χελιδονούς 28, Ν. Κηφισιά.

 

Crowdfunding dinner διοργανώνει η εικαστικός Κλεώνη Μανουσάκη την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στο Ρομάντσο και στόχο την οικονομική ενίσχυση της έκθεσης / performance "Αυτό το σώμα της γης, το σώμα μου. Μύθοι, γενετική και γέννηση" που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών τον Μάιο του 2019. Μέσα από αυτή την υβριδική έκθεση η Κ. Μανουσάκη ερευνά τι σημαίνει αυτό που η ίδια ονομάζει σύγχρονη μυθολογία. Το πολιτικό, οικονομικό και πνευματικό υπόβαθρο των συλλογικών και ατομικών μας πράξεων. Το δείπνο θα αρχίσει με μια -καυτή σαν λάβα- σούπα και θα ταξιδέψει το κοινό σε όλη την ιστορία της γέννησης της γης. Στις 8 μ.μ.

 

Συνεχίζεται έως την 1η Δεκεμβρίου η έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Κυριακόπουλου στην Evripides Art Gallery, Ηρακλείτου 10 και Σκουφά, Κολωνάκι.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις