Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΤΕΧΝΗΣ

Η ομαδική έκθεση "The Ruralists", με έργα 13 καλλιτεχνών που ζουν και εργάζονται εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων, εγκαινιάζεται στις 4 Δεκεμβρίου στην a.antonopoulou.art. Ζωγραφική και γλυπτά, φωτογραφίες και κατασκευές δημιουργούνται από μια πληθώρα υλικών και τεχνικών που συνδέονται με το περιβάλλον. Την έκθεση επιμελούνται η Αγγελική Αντωνοπούλου και ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας. Αριστοφάνους 20, Ψυρρή.

"Ιδανικές γραμμές" είναι η νέα έκθεση του Γιάννη Λασηθιωτάκη που εγκαινιάζεται στην γκαλερί ΔΛ, με έργα κυρίως μεγάλων διαστάσεων, που επικεντρώνονται στην εννοιολογική και αισθητική σημασία της μονοχρωματικής επιφάνειας όπου πάνω της συχνά εγγράφεται μια γραμμή. Από 23 Νοεμβρίου έως 26 Ιανουαρίου, Μεσολογγίου 55Α, Πειραιάς.

"Εικόνες καθημερινότητας" είναι η έκθεση που επιμελούνται ο Πλάτων Ριβέλλης και ο Παναγιώτης Μαρκολέφας, 60 φωτογράφοι - μέλη του Φωτογραφικού Κύκλου και εγκαινιάζεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, Μασσαλίας 22.

Έπειτα από μια παύση δέκα χρόνων (2008-2018) η καλλιτέχνις- εικαστικός Κικί Περιβολάκη επανέρχεται και επαναπροσδιορίζει τη σχέση της με το τελάρο.

Τα έργα της αποτυπώνονται και πάλι με λάδι σε καμβάδες, με κεντρικό άξονα τοπία και ανθρώπινες φιγούρες, με τίτλο «10 χρόνια μετά». Η έκθεση φιλοξενείται στην Αίθουσα Τεχνοστάσιο (Βιομηχανικός Χώρος, Λαμίας 6, Ταύρος) και θα διαρκέσει ώς τις 30 Νοεμβρίου.

«Μαμά, φτιάξε μου μια μάγισσα». Με αυτόν τον τίτλο φιλοξενήθηκαν τα πρώτα έργα από χαρτί στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη τον Μάρτιο του 2008. Δέκα χρόνια πέρασαν, σχεδόν έντεκα, εντατικής δουλειάς. Άφησαν στο διάστημα αυτό τρεις ατομικές εκθέσεις και δεκάδες έργα, που φιλοξενήθηκαν σε χώρους πολιτισμού, γκαλερί και πωλητήρια μουσείων.

Η ίδια η καλλιτέχνις λέει: «Η στιγμή της έμπνευσης έχει ήχο, μια εικόνα εκτός έλεγχου για τα υλικά μάτια. Σιγά - σιγά το βρέφος έρχεται στο φως και εδραιώνεται στη σκέψη. Απογειώνεται σαν αγριοπούλι, μεγεθυντικοί φακοί πέφτουν απ’ τα πόδια του, στη φευγαλέα στιγμή τους χαρίζουν την εποπτεία του εξερχόμενου τοπίου. Η ύλη είναι ένας αιχμαλωτισμένος ήχος, Ακίνητος και σιωπηλός...».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL