Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
21.8°C28.0°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.4°C28.5°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C27.6°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.5°C25.8°C
5 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
28.9°C29.0°C
0 BF 21%
Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία προετοιμάζονται για τη νέα χρονιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία προετοιμάζονται για τη νέα χρονιά

Η Παρασκευή Σιδηροπούλου, στατιστική αναλύτρια με ειδίκευση και πολυετή εμπειρία στην οικονομική παρακολούθηση και δημοσιονομική διαχείριση εποπτευόμενων φορέων και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, είναι η νέα πρόεδρος του Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων μετά την παραίτηση - απομάκρυνση της Αθηνάς Χατζηπέτρου. Η Π. Σιδηροπούλου αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη περίοδο για το Ταμείο, καθώς καλείται να υλοποιήσει έγκαιρα τη νέα στρατηγική του ΤΑΠ ενόψει της περιόδου υψηλής επισκεψιμότητας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων το επόμενο έτος.

Σ' αυτό άλλωστε το σημείο φαίνεται να επικεντρώνεται και μεγάλο μέρος της κριτικής απέναντι στην απερχόμενη πρόεδρο, αφού, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, δεν υπήρχε εκ μέρους της κανένα επίπεδο συνεργασίας ούτε με την πολιτική ηγεσία, ούτε με τους εργαζόμενους, ούτε με υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ σημειώνονταν καθυστερήσεις στο κομβικό για το ΤΑΠ ζήτημα της λειτουργίας των αναψυκτηρίων και των πωλητηρίων. Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, παρ' όλο που η νομοθετική ρύθμιση του περασμένου Ιουνίου προέβλεπε τη διαδικασία άμεσης λειτουργίας των κλειστών αναψυκτηρίων και πωλητηρίων με σύναψη συμβάσεων 18μηνης διάρκειας, οι περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι δεν διέθεταν ούτε τα μεν ούτε τα δε. Μπροστά στον κίνδυνο τον επόμενο Απρίλιο, οπότε ξεκινάει η θερινή περίοδος λειτουργίας, να εξακολουθήσει να υφίσταται η ίδια κατάσταση σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, με δεδομένη μάλιστα την αύξηση ξένων επισκεπτών στη χώρα, θεωρήθηκε αναγκαία η αντικατάσταση της Αθηνάς Χατζηπέτρου.

Η Παρασκευή Σιδηροπούλου ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία στον τραπεζικό τομέα και στη συνέχεια εργάστηκε για έντεκα συναπτά έτη στο Οικονομικό Τμήμα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Την περίοδο 2015-2016 διετέλεσε στέλεχος με αρμοδιότητα σε οικονομικά θέματα στο γραφείο του γενικού γραμματέα του τότε υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και από το 2016 έως σήμερα κατείχε θέση επιστημονικού προσωπικού στο Τμήμα Μελετών του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου.

Περιορισμένες αλλαγές

Εκτός από την αντικατάσταση της προέδρου, περιορισμένες είναι οι υπόλοιπες αλλαγές στο Δ.Σ. του ΤΑΠ, καθώς παραμένουν η αρχαιολόγος Μιμίκα Γιαννοπούλου, με αναπληρωτή τον Σπύρο Βροντάκη, η Δήμητρα Φράγκου, με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Φλώρο, η δικηγόρος Παναγιώτα Σελή, με αναπληρώτρια την Έφη Μουγγαράκη, η αρχαιολόγος Ελένη Ανδρίκου, με αναπληρώτρια τη Νικολέττα Σαραγά, ο Ιωάννης Τσαμπροδήμος, ο οποίος μετά την παραίτηση του Χαράλαμπου Κακαβά αναπληρώνεται από την Παρασκευή - Σάρα Χριστοδουλοπούλου, διευθύντρια του γραφείου του υφυπουργού Κώστα Στρατή. Επίσης, η μαθηματικός Αλεξάνδρα Νέτου από αναπληρωματικό γίνεται τακτικό μέλος του συμβουλίου μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Πολίτη, διευθυντή του γραφείου της πρώην υπουργού Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου, και αναπληρωματικό μέλος γίνεται η οικονομολόγος Αντιγόνη Ζύγρα. Η θητεία του Δ.Σ. είναι τριετής.

Πόλυ Κρημνιώτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL