Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παραιτήθηκε ο διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Ηρακλής Παπαϊωάννου

Eνώ την Τρίτη δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ ο ιδρυτικός νόμος του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (Μomus), χθες έγινε γνωστή η παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Μουσείου Φωτογραφίας Ηρακλή Παπαϊωάννου. Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Μοmus, ο κ. Παπαϊωάννου υπέβαλε την παραίτησή του στην υπουργό Πολιτισμού αρχικά στις 24 Οκτωβρίου, μία μέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη συνένωση των Μουσείων στη Βουλή, και εκ νέου στις 2 Νοεμβρίου. Ο ίδιος δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η παραίτησή του "αφορά την έλλειψη (στον νέο νόμο) μεταβατικής διάταξης που να εξασφαλίζει εργασιακά το ολιγομελές προσωπικό και να ανακουφίζει τη λειτουργία του Μουσείου".

Στο Μουσείο Φωτογραφίας έως τώρα εργάζονταν δύο μόνιμοι υπάλληλοι, μία αποσπασμένη και ελάχιστοι με συμβάσεις εργολαβίας. Για τις ανάγκες του Μητροπολιτικού Μουσείου θα ανακατανεμηθεί το προσωπικό των επιμέρους μουσείων, περίπου 45 εργαζόμενοι.

Ο κ. Παπαϊωάννου, που κατά γενική ομολογία έχει συμβάλει τα μέγιστα τόσο στο Φωτογραφικό Μουσείο όσο και στη διαδικασία για το Μomus, μετά την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή δεν εγκαταλείπει το Μomus αφού ανήκει στο μόνιμο στελεχιακό δυναμικό του, ως εκ τούτου θα εξακολουθήσει να εργάζεται ως επιμελητής του Μουσείου.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η προκήρυξη διαγωνισμού για τη θέση του γενικού διευθυντή και των καλλιτεχνικών διευθυντών, σύγχρονης τέχνης, μοντέρνας τέχνης, φωτογραφίας καθώς και του πειραματικού κέντρου τέχνης που λειτουργεί ως αυτόνομο τμήμα του Οργανισμού.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο συνενώνει δικοικητικά και λειτουργικά το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Φωτογραφίας ως ιδιαίτερο τμήμα του ΚΜΣΤ, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης, ως αυτοτελές τμήμα ΚΜΣΤ, και το Μουσείο Αλεξ Μυλωνά, θυγατρικό του ΜΜΣΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL