Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Εικόνες από μια άλλη Ελλάδα στο Μουσείο Μπενάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εικόνες από μια άλλη Ελλάδα στο Μουσείο Μπενάκη

Τα τελευταία επτά χρόνια τριγυρνούν με τη φωτογραφική τους μηχανή σε πόλεις και χωριά, ελληνικά και βαλκάνια, σε λόγγους και βουνά, σε βράχους μεσοπέλαγα και ακριτικά νησιά, φωτογραφίζοντας μια άλλη ζωή που διασώζουν στα “κάδρα” τους μέσα από τοπικά πανηγύρια και ξεχασμένες γιορτές, παράξενα έθιμα και άγνωστους τόπους. Στο επίκεντρό τους πάντα ο άνθρωπος. Από σήμερα οι φωτογραφίες των Γιώργου Τατάκη και Μιχάλη Παππά εκτίθενται στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Κουμπάρη σε μια έκθεση με τίτλο "Ήθος. Εικόνες από μια άλλη Ελλάδα" και διάρκεια έως τις 13 Ιανουαρίου.

Οι εικόνες τους, που φέρουν τη συγκίνηση της βιωματικής σχέσης και προσέγγισης, αντλούν έμπνευση από εικόνες βετεράνων του είδους όπως οι Κ. Μάνος, Ν. Οικονομόπουλος, J. Koudelka κ.ά. και δημοσιεύονται σε διεθνή περιοδικά όπως τα "National Geographic", "Leica’s magazines", "Vice Us" κ.ά. Μαζί με άλλους δύο συνεργάτες έχουν δημιουργήσει τη Reflex Photographers και την πλατφόρμα https://pculiar.com, η οποία είναι ένας online οδηγός για τέτοιου είδους δρώμενα.

Η έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας εικόνες τις οποίες οι δύο φωτογράφοι δημιούργησαν κατά την περιήγησή τους σε δρώμενα στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, τα οποία έχουν βαθιές ρίζες σε πανάρχαιες παραδόσεις, πτυχές της Ιστορίας ή τοπικά έθιμα. Το αποτέλεσμα του φωτογραφικού ταξιδιού αναδεικνύει τα κοινά στοιχεία που ανακαλύπτει κανείς σε έθιμα τα οποία διαφέρουν φαινομενικά τόσο μεταξύ τους όσο ένα διονυσιακό δρώμενο από μια θρησκευτική τελετουργία. Κοινός παρονομαστής τόσο των μεν όσο και των δε είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, με τις ευαισθησίες του και τις ανάγκες του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL