Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Ταμείο Αλληλοβοήθειας / Το Πειθαρχικό καλεί τον πρώην πρόεδρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ταμείο Αλληλοβοήθειας / Το Πειθαρχικό καλεί τον πρώην πρόεδρο

Σε απολογία καλεί τον πρώην πρόεδρο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Γιάννη Τσακοπιάκο το Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού, με χθεσινή απόφασή του κατά πλειοψηφία, για την επί οκτώ μήνες αδικαιολόγητη απουσία από την υπηρεσία του, σύμφωνα με το πόρισμα της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης.

Αντιμέτωπος με ένα πολύ σοβαρό παράπτωμα, που μπορεί να επιφέρει ακόμα και οριστική απόλυση, καλείται να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για την πολύμηνη απουσία του ενώ δεν είχε συνδικαλιστική άδεια, ούτε ήταν αποσπασμένος πλέον στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, αφού η απόσπασή του είχε αρθεί με την Υπουργική Απόφαση Μπαλτά το φθινόπωρο του 2016. Πληρωνόταν, ωστόσο, κανονικά.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΥΠΠΟ σπεύδει με ανακοίνωσή της να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον συνδικαλιστή της ΔΗ.ΣΥ. (πρώην ΠΑΣΚΕ) και διατελέσαντα πρόεδρό της, κάνοντας λόγο για "πολιτική δίωξη", ενώ σε μια ρεβανσιστική έξαρση στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνει ότι "είμαστε σίγουροι πως οι καιροί αλλάζουν και πολύ σύντομα οι 'εμπνευστές', οι 'σκηνοθέτες' και οι 'κομπάρσοι' όλων αυτών των 'έργων' θα βρεθούν να λογοδοτήσουν στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα".

Για την ιστορία υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Τσακοπιάκος ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη με βάση το πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών και μετά και τη μηνυτήρια αναφορά του υφυπουργού Κώστα Στρατή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου τόσο για τις καταγγελίες ότι επί προεδρίας του στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας υπήρξαν υπόγειες διαδρομές δημοσίου χρήματος, πλαστά βοηθήματα και δάνεια προς ανυποψίαστους εργαζομένους, όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν, αλλά και για το γεγονός ότι χάθηκαν τα βιβλία πρωτοκόλλου του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των ετών 2015, 2016, 2017.

Κατά τα άλλα οι "εμπνευστές", οι "σκηνοθέτες" και οι "κομπάρσοι" όλων αυτών των "έργων" έχουν ήδη εξυγιάνει το Ταμείο Αλληλοβοήθειας εξασφαλίζοντας και τους εργαζομένους του και τον βρεφονηπιακό σταθμό με την υπαγωγή τους πλέον στο υπουργείο Πολιτισμού.

Πόλυ Κρημνιώτη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL