Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
Ο Πάνος Σκουρολιάκος στην Ε.Ε. για τα πνευματικά δικαιώματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Πάνος Σκουρολιάκος στην Ε.Ε. για τα πνευματικά δικαιώματα

Στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων αναφέρθηκε ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος σε συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχινά κατά την επίσκεψη της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Ο Π. Σκουριολιάκος επέμεινε στην ψήφιση του νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα που προώθησε η ελληνική κυβέρνηση και έκανε λόγο για το τοπίο ανομίας και αυθαιρεσίας που επικρατούσε πριν από αυτόν. Μίλησε μάλιστα για τις προσπάθειες εξορθολογισμού του τοπίου μετά την ψήφιση του νόμου. Με αφορμή το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταπολέμηση της ψηφιακής πειρατείας και τη μη απόδοση πνευματικών δικαιωμάτων από τις μεγάλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας αλλά και διαφόρων άλλων εφαρμογών (YouTube κ.λπ.), ο Π. Σκουρολιάκος ζήτησε από τον Μ. Σχινά να πληροφορήσει τους Έλληνες βουλευτές για το θέμα.

Ο Μ. Σχινάς αναφέρθηκε στις σχέσεις του δημοκρατικού συστήματος με τις ψηφιακές πλατφόρμες (Amazon, Google κ.λπ.), στα πλεονεκτήματα αυτών όσον αφορά τον επηρεασμό της πολιτικής διαδικασίας, τη μεγάλη μάχη που δίνεται σχετικά με το copyright, τη συμμαχία των πλατφορμών όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους να πληρώνουν για το περιεχόμενο δικαιώματα σε ΜΜΕ και δημιουργούς. Αναφέρθηκε ακόμη στο σκάνδαλο της Cambridge Analytika, όπου οι πλατφόρμες παρέδωσαν το κλειδί για τα προσωπικά δεδομένα μεγάλου αριθμού πολιτών και διαβεβαίωσε ότι η Ε.Ε. εργάζεται άοκνα για την αντιμετώπιση όλων αυτών των στρεβλώσεων.

Ανέφερε μάλιστα ότι η Δανή Ευρωπαία επίτροπος Ανταγωνισμού Μαγκρέτε Βεστάγκερ, γνωρίζοντας σε βάθος το αντικείμενο, αποτελεί εγγύηση για την θετική εξέλιξη των πραγμάτων όσον αφορά το μεγάλο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στη σύγχρονη εποχή.

Στο κλείσιμο της συνάντησης, ο Π. Σκουρολιάκος επιφυλάχθηκε για περεταίρω συνεργασία πάνω στο θέμα που απασχολεί έντονα τους Έλληνες δημιουργούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL