Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

1ο Διεθνές Συνέδριο για την πολιτιστική κληρονομιά

Με τη συνεργασία ενός ευρέος εθνικού και διεθνούς δικτύου επιστημονικών φορέων προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και όλων των ελληνικών πανεπιστημίων, η διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού...

Με τη συνεργασία ενός ευρέος εθνικού και διεθνούς δικτύου επιστημονικών φορέων προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και όλων των ελληνικών πανεπιστημίων, η διεπιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διοργανώνει από σήμερα στις 9 το πρωί στο Ίδρυμα Ευγενίδου το 1ο Διεθνές Συνέδριο TMM_CH για την πολιτιστική κληρονομιά. Με θέμα «Καινοτόμος, διεπιστημονική, ψηφιακή διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς», το διεθνές συνέδριο, με πρόεδρο την καθηγήτρια του ΕΜΠ Αντωνία Μοροπούλου, πραγματοποιείται με αναφορά στη Ψηφιακή Έκθεση Προηγμένης Τεχνολογίας «Πανάγιος Τάφος: Το μνημείο και το έργο», που θα διαρκέσει στο Βυζαντινό Μουσείο έως και τις 31 Ιανουαρίου.

Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, θα παραστεί ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Στρατής και θα χαιρετίσουν εκ μέρους του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Δημήτρης Σεβαστάκης, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, και ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης. Επίσης θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο πρύτανης του ΕΜΠ καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Ν. Στασινός και οι εκπρόσωποι των φορέων συνδιοργάνωσης: από τη National Geographic Society ο αρχαιολόγος δρ. Fredrik Τ. Hiebert, από το World Monuments Fund ο Γιάννης Αβραμίδης, από τη Γενική Διεύθυνση Connect της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Δρ. Albert Gauthier, από το Διεθνές Συμβούλιο ICOMOS η Δρ. Έλενα Κόρκα.

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο TMM_CH για την πολιτιστική κληρονομιά πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης σε διεθνή συνεργασία με το "National Geographic", το World Monuments Fund, το Διεθνές Συμβούλιο ICOMOS, την Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Τεχνολογία και την Κατασκευή ECTP, την Ευρωπαϊκή Ένωση για την Εκπαίδευση των Μηχανικών SEFI και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την αρωγή της Βουλής των Ελλήνων και τις ευλογίες του μακαριοτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου Β', της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και των προκαθημένων των τριών χριστιανικών κοινοτήτων, φυλάκων του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ.

Δείτε όλα τα σχόλια