Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ελληνικό χρώμα στην Κρατική Όπερα του Βερολίνου

«Η σημερινή κρίση στην ένωση κρατών μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με την επιστροφή στις κοινές πνευματικές αξίες" δήλωσε ο αρχιμουσικός της Όπερας του Βερολίνου Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ ανακοινώνοντας σε...

«Η σημερινή κρίση στην ένωση κρατών μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με την επιστροφή στις κοινές πνευματικές αξίες" δήλωσε ο αρχιμουσικός της Όπερας του Βερολίνου Ντάνιελ Μπάρενμποϊμ ανακοινώνοντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον νέο γενικό διευθυντή Ματίας Σουλτς τον προγραμματισμό της νέας σεζόν, που θα είναι επικεντρωμένη στην Ελλάδα και τον Νίκο Σκαλκώτα.

“Σε κανένα άλλο κομμάτι της Γης δεν υπάρχει επί αιώνες μια τόσο μεγάλη συγκέντρωση μουσικής, λογοτεχνίας και εικαστικών τεχνών σε έναν τόσο στενό χώρο και πέρα από τόσα εθνικά σύνορα» πρόσθεσε ο Μπάρενμποϊμ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις όπερες με θέματα επηρεασμένα από την Αρχαία Ελλάδα, τις οποίες θα διευθύνει ο ίδιος ο αρχιμουσικός. Πρόκειται για την «Ηλέκτρα» του Ρίχαρντ Στράους, τη «Μήδεια» του Λουίτζι Κερουμπίνι σε σκηνοθεσία της Αντρέα Μπρετ και τη νέα παραγωγή της Σάσα Βαλτς. Τον “Ορφέα" του Κλαούντιο Μοντεβέρντι θα διευθύνει ο Λεονάρντο Γκαρσία Αλαρκόν.

Η «Μικρή Σουίτα» του Σκαλκώτα θα παιχτεί στην Κρατική Όπερα σε σειρά συναυλιών για συνδρομητές τον Μάιο του 2019. Τον Οκτώβριο προγραμματίζεται βραδιά με ελληνικά θέματα, όπου μαζί με τη συμφωνία του Σκαλκώτα «Η Επιστροφή του Οδυσσέα» θα παιχτούν η εισαγωγή «Προμηθέας» του Μπετόβεν και η σουίτα αρ. 2 του Μορίς Ραβέλ «Δάφνις και Χλόη». Τον ίδιο μήνα θα παρουσιαστεί με το ανσάμπλ Μπουλέζ το οκτέτο του Σκαλκώτα για 4 έγχορδα και 4 πνευστά. Το 2019 θα πραγματοποιηθούν ακόμη πέντε κοντσέρτα έργων του Σκαλκώτα και ανάμεσα στους σολίστες θα είναι και ο Λεωνίδας Καβάκος.

Δείτε όλα τα σχόλια