Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έσοδα 9,3 εκατ. σε ένα μήνα από το ηλεκτρονικό εισιτήριο

Για "ασυνέχεια πολιτικής, τουλάχιστον στο υπουργείο Πολιτισμού" κατά το παρελθόν, "που σήμερα πλέον έχει ανατραπεί", μίλησε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού...

Για "ασυνέχεια πολιτικής, τουλάχιστον στο υπουργείο Πολιτισμού" κατά το παρελθόν, "που σήμερα πλέον έχει ανατραπεί", μίλησε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon TV. Η κ. Κονιόρδου έφερε το παράδειγμα της θεσμοθέτησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου:

«Υπήρξε συνέχεια στο θέμα, από τον κ. Ξυδάκη που ανακοίνωσε το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τον κ. Μπαλτά που άρχισε να το επεξεργάζεται και ετέθησαν τα θεμέλια, ο σχεδιασμός, κι από τότε που ανέλαβε η νέα πρόεδρος του ΤΑΠΑ μπήκε σε πιλοτική λειτουργία. Εφαρμόζεται σε 11 αρχαιολογικούς χώρους στην επικράτεια.

Πάνω από 500.000 επισκέψεις (504.410) κατεγράφησαν τον πρώτο μήνα λειτουργίας του e-ticket (στις 5.7.2018 λειτούργησε στην Ακρόπολη, στις 3.7.2018 είχε λειτουργήσει στην Κνωσό και το Μουσείο Ηρακλείου και στις 2.7.2018 στην Αρχαία Μεσσήνη). Το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο σε μόλις ένα μήνα απέφερε 9.323.666 ευρώ έσοδα και μετά από δύο μόλις εβδομάδες διαδικτυακής παρουσίας μετράμε 143.995 ευρώ έσοδα από πωλήσεις εισιτηρίων στο Ίντερνετ».

Σχετικά με την κωλυσιεργία σε ό,τι αφορά την κινηματογράφηση ξένων παραγωγών στους αρχαιολογικούς χώρους, η κ. Κονιόρδου σημείωσε ότι αυτό αλλάζει με υπουργική απόφαση που αναμένεται να υπογραφεί εντός των ημερών:

«Για να αποσυμφορηθεί το ΚΑΣ από το πλήθος αιτήσεων αδειοδότησης θα αναλαμβάνουν οι τοπικές εφορίες του υπουργείου Πολιτισμού, εκτός κι αν πρόκειται για μεγάλα αρχαιολογικά μνημεία ενταγμένα στην UNESCO, όπως για παράδειγμα η Ακρόπολη, ή σε περίπτωση μεικτών προτάσεων, π.χ. αίτημα για άδεια κινηματογράφησης σε Σούνιο, Ακρόπολη, Ελευσίνα κ.α.».

Ερωτώμενη σχετικά απάντησε «ότι οι παραγωγοί του 'Mamma mιa' δεν έκαναν ποτέ αίτημα στην Ελλάδα για να κάνουν γυρίσματα σε ελληνικό χώρο, καθώς προτίμησαν από την πρώτη στιγμή την Κροατία».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δεν θα γυρίσουμε πίσω

Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογικές αναμετρήσεις, υπάρχει η ανάγκη να συνειδητοποιήσει ο κόσμος της Αριστεράς κάποια πολύ βασικά πράγματα. Το πρώτο: η κυβέρνηση έφτασε ώς εδώ δίνοντας την πιο δύσκολη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο