Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Το υπ. Πολιτισμού συνεχίζει να στηρίζει τον χορό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το υπ. Πολιτισμού συνεχίζει να στηρίζει τον χορό

Είκοσι έξι παραστάσεις ομάδων χορού από την Αττική και την Περιφέρεια επιχορηγεί το υπουργείο Πολιτισμού με το συνολικό ποσό των 610.000 ευρώ για την περίοδο 2018-2019. Το ποσό είναι αυξημένο σε σχέση με την περσινή περίοδο, οπότε οι επιχορηγήσεις στον χορό ήταν 529.000 ευρώ, γεγονός που επέτρεψε, σύμφωνα με το υπουργείο, την εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση των παραστάσεων που επέλεξε η Γνωμοδοτική Επιτροπή Χορού από τις 68 ατιτήσεις που κατατέθηκαν.

Η Επιτροπή με πρόεδρο την Πηνελόπη Ηλιάσκου, υπεύθυνη καλλιτεχνικού προγράμματος του Κέντρου Μελέτης Χορού Ισιδώρα Ντάνκαν, και μέλη τους Χριστιάνα Γαλανοπούλου, Μαριέλα Νέστορα, Φρόσω Τρούσα και Γιώργο Βουδικλάρη, όπως αναφέρει στο σκεπτικό της, προσπάθησε να αξιοποιήσει το ποσό που διαθέτει το υπουργείο Πολιτισμού με τρόπο που να επιτρέπει την ανάπτυξη ενός πολυφωνικού τοπίου, που να περιλαμβάνει διαφορετικές εκφάνσεις του σύγχρονου χορού και ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος αισθητικών τάσεων, ηλικιών, εμπειρίας και καταγεγραμμένης πορείας. Επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του τοπίου του χορού στην Ελλάδα σήμερα και ενθαρρύνοντας την ανάπτυξή του, η Επιτροπή εντάσσει επίσης στην πολυσυλλεκτική της επιλογή και έναν αντιπροσωπευτικό αριθμό νέων ή ανερχόμενων ομάδων, οι οποίες παρουσιάζουν μια δυναμική ανάπτυξης και καινοτόμου γραφής, ενώ προσπάθησε για δεύτερη χρονιά να εξασφαλίσει την εκπροσώπηση και των κοινοτήτων του χορού που δραστηριοποιούνται εκτός της Αττικής.

Με το ποσό των 35.000 ευρώ επιχορηγούνται οι ομάδες Fingersix της Σοφίας Μαυραγάνη, Ζήτα της Ίρις Καραγιάν και Griffon της Ιωάννας Πορτόλου. Με 30.000 ευρώ επιχορηγούνται οι ομάδες Αμάλγαμα της Μαρίας Γοργία, Βelleville Collective της Χρυσάνθης Μπαδέκα, Vis Motrix και η χορογράφος Εμίρα Γκόρο. Από 25.000 ευρώ παίρνουν η ομάδα της Αθανασίας Κανελλοπούλου, η Νταλίκα των Βάσως Γιαννακοπούλου και Παυλίνας Ανδριοπούλου, η Anima-Soma της Τέτης Νικολοπούλου, η ομάδα της Ανδρονίκης Μαραθάκη, ο Κωνσταντίνος Τσιούκας, το χοροθέατρο Quasi Stellar της Αποστολίας Παπαδαμάκη, η Λάθος Κίνηση του Κωνσταντίνου Μίχου, η Άρια Μπουμπάκη, το Artius Dance Theatre της Μύριαμ Πεκμεστζή και το Die Wolke Art της Δροσιάς Τριαντάκη. Με 15.000 ευρώ επιχορηγούνται το SaLta Tor Physical Cance Group του Ιωάννη Καρούνη, το A(r)ct της Ελένης Παπαϊωάννου, το χοροθέατρο της Νατάσσας Ζούκα, η Prolet Ocd Dance Company της Μαργαρίτας Τρίκκα, οι Άρης Παπαδόπουλος και Μάρθα Πασακοπούλου, οι Νατάσσα Σαραντοπούλου και Ιωάννα Αντώναρου, η KokakePanu των Κωνσταντίνας Ευθυμιάδου και Παναγιώτη Μανουηλίδη, το Tripodium του Γιώργου Σιώρα Δεληγιάννη και η Βικτόρια Κωτσάλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL