Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Στη μνήμη του Μ. Ελευθερίου για τους πυρόπληκτους της Αττικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη μνήμη του Μ. Ελευθερίου για τους πυρόπληκτους της Αττικής

Αφιερωμένη στον Μάνο Ελευθερίου είναι η συναυλία της Τετάρτης 29 Αυγούστου στο Ηρώδειο (9 μ.μ.) που οργανώνει το Φεστιβάλ Αθηνών, όπως είχε προαναγγείλει μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με όλα τα έσοδά της να διατίθενται στους πληγένετες. Η τραγική σύμπτωση της πυρκαγιάς στο Μάτι που ξέσπασε στις 23 Ιουλίου και του θανάτου του σπουδαίου ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου μία ημέρα πριν γίνεται η αφορμή για να συναντηθούν στο Ηρώδειο οι Γιώργος Ανδρέου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μανώλης Λιδάκης, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Νικολόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Ασπασία Στρατηγού, Τάνια Τσανακλίδου, Μαρία Φαραντούρη και πολυμελής ορχήστρα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του αφιερώματος έχει ο Γιώργος Νταλάρας, ενώ η συναυλία γίνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Μάνος Ελευθερίου μας χάρισε πάνω από τετρακοσια αγαπημένα τραγούδια, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους συνθέτες της τελευταίας πεντηκονταετίας. Από τον “Άγιο Φεβρουάριο” του Δήμου Μούτση στα “Λαϊκά” του Μίκη Θεοδωράκη, από τη “Θητεία” του Γιάννη Μαρκοπουλου στο “Κάτω απ’ τη μαρκίζα” του Γιάννη Σπανού, από το “Ελεύθεροι κι ωραίοι” του Σταύρου Κουγιουμτζή στον “Άμλετ της Σελήνης” του Θάνου Μικρούτσικου και το “Είν’ αρρώστια τα τραγούδια” του Σταύρου Ξαρχάκου, η υπογραφή του Μάνου Ελευθερίου ήταν αυτή που σημάδεψε τη δισκογραφία μιας ολόκληρης εποχής. Πολλά απ' αυτά θα μας θυμίσουν οι καλλιτέχνες που ενώνουν τη φωνή τους γι' αυτή τη συναυλία. Η παρουσία τους, ωστόσο, έρχεται να επισημάνει και τη συμπαράσταση στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά. Όπως μάλιστα σημειώνει το Φεστιβάλ Αθηνών, όσοι επιθυμούν να στηρίξουν τον σκοπό της συναυλίας, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν, μπορούν να αγοράσουν δελτία οικονομικής ενίσχυσης των 20 ευρώ χωρίς θέση από τα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών ή από το viva.gr.

Οι τιμές των εισιτηρίων γι' αυτή τη βραδιά διαμορφώνονται ως εξής: VIP 60 ευρώ, A' Ζώνη 45 ευρώ, Β' Ζώνη 35 ευρώ, Γ' Ζώνη 25 ευρώ, Άνω διάζωμα 20 ευρώ. Τα φοιτητικά και τα εισιτήρια για τους άνω των 65 ετών κοστίζουν 15 ευρώ και για ΑμεΑ και άνεργους 10 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL