Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Σύντομα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύντομα

Καλύτερα ο Μίκης

"Είναι καλύτερα από την Παρασκευή που μπήκε στο νοσοκομείο" μας μετέφεραν χθες οι κοντινοί άνθρωποι του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη. Ο κορυφαίος συνθέτης εισήχθη στο νοσοκομείο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής μετά από "νυχτερινό άτυπο προκάρδιο άλγος και επεισόδιο ταχυαρρυθμίας, με ήπια αιμοδυναμική αστάθεια". Αρχικά εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου "ανετάχθη φαρμακευτικά το επεισόδιο της ταχυαρρυθμίας", και από το Σάββατο το μεσημέρι μεταφέρθηκε σε θάλαμο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Οι γιατροί όμως είναι επιφυλακτικοί λόγω της ηλικίας του Μίκη, ο οποίος στις 29 Ιουλίου γιόρτασε τα 93α γενέθλιά του. Ευχή όλων να επιστρέψει γρήγορα στο σπίτι του.

Για την Ελένη Αστρινάκη

Η ΕΠΕΚΕ Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά την Ελένη Αστρινάκη, "τη σπουδαία ποιήτρια που πλούτισε τα ελληνικά γράμματα με σημαντικά ποιήματα, έτσι όπως μας τα χάρισε μέσα από τις ποιητικές της συλλογές" και ταυτόχρονα "τη συντρόφισσά μας που κόσμησε το Τμήμα Πολιτισμού με την ευγενική και ταυτόχρονα δυναμική παρουσία της στον κοινό αγώνα, εμπνεόμενη πάντα από τα οράματα της Αριστεράς και έχοντας τον άνθρωπο στο κέντρο της τέχνης της". Στην ανακοίνωσή της η ΕΠΕΚΕ Πολιτισμού επισημαίνει ότι "τα ποιήματά της θα είναι πάντα ένας προορισμός υψηλής τέχνης και μνήμης".

Πέθανε ο Μοσέ Μιζραχί

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών στο Τελ Αβίβ ο Μοσέ Μιζραχί, ο μοναδικός Ισραηλινός σκηνοθέτης που είχε τιμηθεί με βραβείο Όσκαρ. Είχε κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας το 1978 για την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Ρομέν Γκαρί “La vie devant soi” (ελληνικός τίτλος: «Η ζωή μπροστά σου»), την οποία γύρισε στη Γαλλία. Η ταινία αυτή έδωσε στη Σιμόν Σινιορέ, που έχει τον βασικό ρόλο, το βραβείο Σεζάρ. Γεννημένος το 1931 στην Αίγυπτο, ο Μισραχί μετανάστευσε στην υπό βρετανική εντολή Παλαιστίνη το 1946 με τη μητέρα του και τον νεότερο αδελφό του. Θα σπουδάσει κινηματογράφο τη δεκαετία του 1950 στη Γαλλία και εκεί θα ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του ως σκηνοθέτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL