Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
e-ticket: Χωρίς ουρά, με ένα κλικ...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

e-ticket: Χωρίς ουρά, με ένα κλικ...

Μετά τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, από χθες ξεκίνησε να λειτουργεί και η υπηρεσία αγοράς ηλεκτρονικού εισιτηρίου μέσω Διαδικτύου (e-ticketing) στους προβλεπόμενους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία της αρχικής φάσης του έργου, δηλαδή στην Ακρόπολη και στους αρχαιολογικούς χώρους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στην Κνωσσό και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να αγοράσουν διαδικτυακά το εισιτήριό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση etickets.tap.gr. Τέρμα πλέον στις ουρές και στην ταλαιπωρία των επισκεπτών των συγκεκριμένων χώρων και μουσείων που επιλέχθηκαν για την έναρξη της λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, και όχι τυχαία, αφού είναι αυτοί που δέχονται το μεγαλύτερο πλήθος επισκεπτών τουλάχιστον κατά τη θερινή περίοδο, εκπροσωπώντας το 50% των εσόδων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο λειτουργεί κανονικά στους παραπάνω ηλεκτρονικούς χώρους από την έναρξη της εφαρμογής του στις 9 Ιουλίου. Άλλωστε, η ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή παρακολουθεί καθημερινά την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας.

Ωστόσο, οι επισκέπτες, όπως επισημαίνει το υπουργείο, πρέπει να αγοράζουν τα εισιτήριά τους διαδικτυακά ή από τα επίσημα σημεία πώλησης (εκδοτήρια) ή, σε περίπτωση ομάδων επισκεπτών, μέσω αδειοδοτημένων ταξιδιωτικών και τουριστικών πρακτορείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL