Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Συναυλία SummERTime στο Ζάππειο και το Ραδιομέγαρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συναυλία SummERTime στο Ζάππειο και το Ραδιομέγαρο

«1, 2, 3 Swing»

Η πρώτη συναυλία της ΕΡΤ, στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης «Από το Ζάππειο στον κήπο της ΕΡΤ», πραγματοποιείται απόψε στις 21.00 στο προαύλιο του Ζαππείου, με ελεύθερη είσοδο. Η συναυλία (που μεταδίδεται απευθείας από την ΕΡΤ2) περιλαμβάνει δύο μέρη:

* Στο πρώτο μέρος ο Γιώργης Χριστοδούλου και οι συνεργάτες του παρουσιάζουν το πρόγραμμα «Ο Αττίκ στο Παρίσι». Πρόκειται για τραγούδια του Μεσοπολέμου που έπαιζαν οι ορχήστρες της εποχής στο Ζάππειο, συνθέσεις που πρωτοπαρουσιάστηκαν στη θρυλική «Αίγλη», ερωτικές μπαλάντες σπουδαίων συνθετών, όπως ο Σουγιούλ ή ο Γιαννίδης, αλλά και κωμικά τραγούδια-σχόλια για την εποχή. Ο Γ. Χριστοδούλου, εκτός από τον ρόλο του ερμηνευτή, αναλαμβάνει κι αυτόν του σύγχρονου παραμυθά και αφηγείται την κρυμμένη ιστορία του κάθε τραγουδιού ξεχωριστά.

* Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, έρχονται οι «1, 2, 3 Swing». Τρεις γυναικείες παρουσίες, με εκρηκτική διάθεση, που σε κάθε τους εμφάνιση επιτάσσουν το «λίκνισμα» και στο πιο απαιτητικό κοινό. Στο πρόγραμμά τους παντρεύουν τους swing ρυθμούς με το σύγχρονο ρεπερτόριο. Ερμηνεύουν από κλασικές swing/ jazz/ latin επιτυχίες μέχρι ανατρεπτικές διασκευές, σε ρετρό ύφος που προσαρμόζεται στο ρεύμα της εποχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL