Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

Αφιέρωμα στον Ροβήρο Μανθούλη

Ένα τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Ροβήρο Μανθούλη οργανώνουν οι εκδόσεις Γαβριηλίδη, επί της οδού Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι, με προβολές τριών ταινιών, στις οποίες θα παραβρεθεί ο βετεράνος σκηνοθέτης και θα συζητήσει με το κοινό. Την Τρίτη 17 Ιουλίου, στις 9 μ.μ., θα προβληθεί η "Οικογένεια Παπαδόπουλου" του 1960, σε σενάριο Βαγγέλη Γκούφα, με πρωταγωνιστές τους Κάκια Αναλυτή, Ορέστη Μακρή, Παντελή Ζερβό, Στέφανο Ληναίο, Θανάση Βέγγο, Ντίνο Ηλιόπουλο κ.ά. Την Τετάρτη 18 Ιουλίου, επίσης στις 9 μ.μ., θα προβληθεί το "Ψηλά τα χέρια Χίτλερ" του 1962 με τους Θανάση Βέγγο, Βασίλη Διαμαντόπουλο κ.ά. και το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 19 Ιουλίου με το "Πρόσωπο με πρόσωπο" του 1966, μια πολιτική ταινία που καυτηριάζει τη "νέα τάξη" πραγμάτων.

Έκθεση για τον Χαλεπά

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 17 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ., στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο της Τήνου, η περιοδική έκθεση "Γιαννούλης Χαλεπάς: Επιστροφή στον Πύργο", με αφορμή την επέτειο των ογδόντα χρόνων από τον θάνατο του Τήνιου γλύπτη. Η έκθεση περιλαμβάνει αυθεντικά σχέδια και έργα σε γύψο, ενώ για πρώτη φορά παρουσιάζονται στο κοινό τριάντα πέντε σχέδια του Χαλεπά, τα οποία ανήκουν στον ιδιώτη Νικόλαο Δούκα. Το αυθεντικό φωτογραφικό υλικό που εμπλουτίζει την έκθεση προέρχεται από το αρχείο του Κωνσταντίνου Π. Καλαϊτζίδη. Από την Τρίτη 17 Ιουλίου έως και το Σάββατο 4 Αυγούστου, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας πραγματοποιείται συμπόσιο, κατά το οποίο τέσσερις καλλιτέχνες, οι Κυριάκος Ρόκος, Λεωνίδας Χαλεπάς, Χάρης Κουτσούρης και Παναγιώτης Λάμπρου, μαζί με απόφοιτους της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, θα φιλοτεχνήσουν πρωτότυπα έργα σε μάρμαρο.

"Ηλέκτρα" και "Αντιγόνη"

Πρεμιέρα την Παρασκευή 19 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Ηλέκτρα" σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου, με πρωταγωνιστές τους Αλεξία Καλτσίκη, Μαρία Ναυπλιώτου, Χρήστο Λούλη κ.ά. Στο Θέατρο της Μικρής Επιδαύρου κάνει πρεμιέρα η παράσταση "Αντιγόνη" σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ντέλλα.

"Πεσόντες υπέρ Υμηττού"

Με αφορμή τα είκοσι χρόνια από τη φονική πυρκαγιά στον Καρέα, που κόστισε τη ζωή τριών ανδρών του Πυροσβεστικού Σώματος και του εθελοντή δασοπυροσβέστη Δημήτρη Καραμολέγκου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα (Οδός Καραολή και Δημητρίου), πραγματοποιείται η παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Tριγάζη "Πεσόντες υπέρ Υμηττού", με ομιλητές τους Παύλο Ναθαναήλ και Γιάννη Τσιρώνη. Στις 11 π.μ.

Αθέατο Μουσείο

"Ο νέος της Μαντίνειας", ένα αριστουργηματικό άγαλμα νέου, που συνδυάζει την ηρωική γυμνότητα των εφήβων με τα χαρακτηριστικά του Αντίνοου, ευνοούμενου του αυτοκράτορα Αδριανού, παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Αθέατου Μουσείου στο Εθνικό Αρχαιολογικό έως και την επόμενη Κυριακή 22 Ιουλίου.

Στο ΚΠΙΣΝ

"Μάρκος, ο δάσκαλός μας" είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος του ΚΠΙΣΝ από το μουσικό σύνολο Εν Χορδαίς και Οργάνοις, με τους Γιώργο Νταλάρα και Ηρώ Σαΐα. Στις 9 μ.μ.

Στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου, στις 6 το πρωί, η Στεφανία Γουλιώτη παρουσιάζει τις "Ευμενίδες" του Αισχύλου.

Η παράσταση "Αχαρνής", σε απόδοση - σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, με πρωταγωνιστές τους Πέτρο Φιλιππίδη, Παύλο Χαϊκάλη, Κώστα Κόκλα, Τάκη Παπαματθαίου, Ιωάννη Παπαζήση, παρουσιάζεται, στις 9 μ.μ. στο Θέατρο Βράχων.

Η ΚΟΑ στο Μέγαρο

Ο Γερμανός αρχιμουσικός Κρίστοφ Πόπεν θα διευθύνει τρία έργα του Αντονίν Ντβόρζακ, ξεκινώντας από το "Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 53", με σολίστ τη Βερόνικα Έμπερλε. Θα ακολουθήσει η άρια από την όπερα "Ρουσάλκα", την οποία θα ερμηνεύσει η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη, και η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τη λυρική "Συμφωνία αρ. 8 σε σολ μείζονα, έργο 88". Στο Μέγαρο Μουσικής, στις 8.30 μ.μ.

Τέσσερις θεατρικές προτάσεις παρουσιάζει από απόψε το ΚΘΒΕ στο Βασιλικό Θέατρο: "Ασκητική", "Δε σε ξέχασα ποτέ", "Αfter the campsite: Από δω κι εμπρός" και "Οι Ηλίθιοι". Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

"Ηλέκτρα" στους Βράχους

Η "Ηλέκτρα" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, με τους Λένα Παπαληγούρα, Νίκο Κουρή, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Γιάννη Νταλιάνη κ.ά., παρουσιάζεται στο Θέατρο Βράχων. Στις 9 μ.μ.

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Οι Alex Drakos Trio παρουσιάζονται στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, στο πλαίσιο του μικρού καλοκαιρινού φεστιβάλ του ΙΜΚ, με γενικό τίτλο "Άμα βραδιάσει". Στις 9 μ.μ.

Ο "Αγαμέμνων" του Αισχύλου, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα και σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τους Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννη Στάνκογλου, Θοδωρή Κατσαφάδο, Αργύρη Πανταζάρα, Ιώβη Φραγκάτου, παρουσιάζεται στο Θέατρο Βράχων. Στις 9 μ.μ.

Ομάδα Κωφών "Τρελά χρώματα"

Η παράσταση "Τρωάδες" του Ευριπίδη θα παρουσιαστεί από τη Θεατρική Ομάδα Κωφών "Τρελά χρώματα" σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, απόψε και αύριο, στις 9 μ.μ., στον Λόφο Σκουζέ.

Έτος Κρυστάλλη στο Συρράκο

Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και η Τοπική Κοινότητα Συρράκου σε συνεργασία με τους συνδέσμους Συρρακιωτών διοργανώνουν την εκδήλωση με τίτλο "2018, έτος Κώστα Κρυστάλλη - 150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή", όπου θα παραβρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στις 12 το μεσημέρι στην είσοδο του Συνεδριακού Κέντρου "Κώστας Κρυστάλλης" θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ποιητή, που φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη. Θα ακολουθήσει ημερίδα με θέμα "2018, έτος Κώστα Κρυστάλλη - 150 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή" με τους Μιχάλη Γκανά, Παντελή Μπουκάλα, Βασίλη Γκουρογιάννη, Ελένη Ζιώγα και Βαγγέλη Χατζηβασιλείου. Στον χώρο του συνεδριακού κέντρου θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας του Βαγγέλη Γιωτόπουλου με θέμα τη μετακίνηση των κτηνοτρόφων του Συρράκου στα χειμαδιά.

"Χοηφόρες" στην Αυλίδα

Στο λιμανάκι Μικρό Βαθύ στην Αυλίδα θα παρουσιαστούν οι "Χοηφόρες" από την ομάδα Vasistas στο πλαίσιο του Θεάτρου Χαλκίδας. Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL