Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

"Ο τελευταίος αναγνώστης"

Το πρώτο μέρος της εκθεσιακής τριλογίας της "Άγραφης Βιβλιοθήκης", με τίτλο "Ο τελευταίος αναγνώστης", που επιμελείται η Άννα Καφέτση, εγκαινιάζεται από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, την Τρίτη 10 Ιουλίου, στην Πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Η έκθεση που εγκαινιάζει το νεοσύστατο κέντρο για τις εικαστικές τέχνες του Μεγάρου, Annex M, θα διαρκέσει έως τις 16 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοιχτή από τις 7 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα. Η θεματική αφορά στην ανάγνωση και τη διαλογική σχέση του αναγνώστη με το βιβλίο και το κείμενο. Θα παρουσιαστούν δεκαπέντε οπτικοακουστικά έργα δέκα σημαντικών διεθνών καλλιτεχνών. Η είσοδος, από την οδό Κόκκαλη 1, είναι δωρεάν.

Στη Σύρο

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας πραγματοποιείται η έναρξη των εργασιών του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου "Ελληνική γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας" στην Ερμούπολη της Σύρου. Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μιλήσει, αύριο Δευτέρα, προς τους φοιτητές και τους καθηγητές με τίτλο "Από την επαλήθευση στην επιλάθευση. Το χρονικό της επιστημολογικής εξέλιξης από τους προσωκρατικούς ώς την εποχή μας". Στο πλαίσιο του προγράμματος θα παρουσιαστεί το βιβλίο του "Στο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Οι συμβολισμοί της 'Σκεπτομένης Αθηνάς'", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι Γεώργιος Δ. Καψάλης, Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β', Ιωάννης Πετρόπουλος, Νικόλας Πρεβελάκης, Γιάννης Μαμάης. Στη 1 μ.μ.

The Shop Stopping Choir

Ο Reverend Billy και το The Shop Stopping Choir, ριζοσπάστες οικολόγοι από τη Νέα Υόρκη, εμφανίζονται απόψε, αύριο και μεθαύριο, στις 7 μ.μ., στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στην Πλατεία Συντάγματος με είσοδο ελεύθερη.

"Το τελευταίο σημείωμα"

Η ταινία "Το τελευταίο σημείωμα" του Παντελή Βούλγαρη προβάλλεται, στις 8.45 μ.μ., στην αυλή του ΕΕΤΕ, Βαλτετσίου 42, στα Εξάρχεια, με είσοδο ελεύθερη.

Στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Φυσικής George Smoot θα μιλήσει, στις 7 μ.μ., στο Ίδρυμα Ευγενίδου με τίτλο: "Βαρυτικά κύματα, συγχώνευση μαύρων τρυπών και συγχώνευση αστέρων νετρονίων". Νέο Φάληρο, Λεωφ. Συγγρού 387, είσοδος από οδό Πεντέλης 11. Διανομή δελτίων εισόδου από τις 6.30 μ.μ.

ΤΡΙΤΗ 10

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την "Ασκητική" του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία Aνδρέα Κουτσουρέλη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Στις 9 μ.μ.

Φεστιβάλ Ρεματιάς

Η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Θοδωρής Οικονόμου εμφανίζονται στο Φεστιβάλ Ρεματιάς, στις 9 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη

ΤΕΤΑΡΤΗ 11

"Βάκχαι" του Ιάννη Ξενάκη στην ΕΛΣ

Το σπάνιο έργο "Βάκχαι" του Ιάννη Ξενάκη παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απόψε και αύριο σε μουσική διεύθυνση Νίκου Βασίλειου και σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα.

Ο "Ορέστης", καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, παρουσιάζεται στο Θέατρο Δάσους. Στις 9 μ.μ.

Σταμάτης Κραουνάκης + Σπείρα Σπείρα

Στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών εμφανίζονται ο Σταμάτης Κραουνάκης και τα παιδιά της Σφίγγας. Στις 9 μ.μ.

Στου Φοίβου

Στην Ταράτσα του Φοίβου εμφανίζονται απόψε και αύριο οι Μπανιστηρτζήδες (Έρημα κορμιά στην Ταράτσα) Ματούλα Ζαμάνη - Πέτρος Μάλαμας. Stand up comedy: Δημήτρης Δημόπουλος. Στις 9 μ.μ.

Ο Μπορίς Σαρμάτς στην Πειραιώς 260

Ο Μπορίς Σαρμάτς, σημαντική προσωπικότητα στον σύγχρονο χορό, αλλά και στον ευρύτερο χώρο της διανόησης, έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών με μια παράσταση που αναρωτιέται πώς μπορεί κανείς να κινηθεί χωρίς να χρησιμοποιήσει καθόλου μυϊκή δύναμη. Απόψε, αύριο και μεθαύριο. Στις 9 μ.μ.

Βασίλης Λέκκας στο ΚΠΙΣΝ

Συναυλία του Βασίλη Λέκκα στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Στις 9 μ.μ.

"Πλούτος" στην Επίδαυρο

Ο "Πλούτος" παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στις 9 μ.μ., με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στον ομώνυμο ρόλο.

Αρχίζει το Φεστιβάλ Καλαμάτας

Είκοσι ξένοι δημιουργοί, εκ των οποίων οι δέκα εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σημαντικοί Έλληνες ερμηνευτές, μεγάλοι δάσκαλοι του χορού, μια παγκόσμια πρεμιέρα, παραστάσεις που συνδυάζουν από σύγχρονο τσίρκο ώς street dance και ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σκιαγραφούν το προφίλ του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που αρχίζει απόψε και διαρκεί έως τις 22 Ιουλίου.

Θερινό σινεμά στο Ξέφωτο

Το Park Your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζεται στο Ξέφωτο με την αποψινή ταινία "Η νύφη ήταν αρσενική". Στις 9 μ.μ.

"Ευμενίδες" το ξημέρωμα

Η Στεφανία Γουλιώτη παρουσιάζει σήμερα και αύριο, στις 6 το πρωί, τις "Ευμενίδες" στο Αρχαίο Στάδιο της Επιδαύρου.

"Δάφνις και Χλόη" και "Αστέρω"

Προβολή των δύο βωβών ταινιών "Δάφνις και Χλόη" και "Αστέρω" στο Ηρώδειο με τον Φίλιππο Τσαλαχούρη στο πιάνο. Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL