Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Ο Σωκράτης Μάλαμας αποχαιρετά το καλοκαίρι με μια μεγάλη συναυλία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Σωκράτης Μάλαμας αποχαιρετά το καλοκαίρι με μια μεγάλη συναυλία

Σήμερα, ο Σωκράτης Μάλαμας αποχαιρετά το καλοκαίρι με μια μεγάλη συναυλία - γιορτή στο θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη (9.30 μ.μ.) σε ένα πρόγραμμα με δικές του συνθέσεις και άλλων τραγουδοποιών.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης, μόνος με τη φωνή, το λαούτο και την τόσο ιδιότυπη έκφρασή του της κρητικής παραδοσιακής μουσικής, στο Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι, αλλά και ο Φίλιππος Νικόλαου (για όσους/ες τον θυμούνται ακόμα!) στο Μουσικό Προαύλιο του Θεάτρου Badminton.

Αύριο, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, επίσης στο προαναφερθέν Μουσικό Προαύλιο, οι Γιώργος Ανδρέου, Μελίνα Κανά, Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης - Μαρία Παπαγεωργίου και η Ευτυχία Μητρίτσα σε μια κοινή εμφάνιση με τον απλό και εύγλωττο τίτλο «Πέντε».

Την Τρίτη 10 και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου η επιτυχημένη παράσταση «Το Σωματίδιο Του Θεού» μεταφέρεται στον τόπο καταγωγής και διαμονής του εμπνευστή και δημιουργού της, του ηγέτη των προσφιλών Χαΐνηδων Δημήτρη Αποστολάκη. Ο τελευταίος, εκτός βέβαια από μουσικός, τυγχάνει και φυσικός και ήταν ακριβώς με την επιστημονική του ιδιότητα που συμμετείχε ως υπότροφος στην έρευνα του CERN για το μποζόνιο του Χίγκινς, άλλως πώς «το σωματίδιο του Θεού»! Εκεί λοιπόν εμπνεύστηκε την συγκεκριμένη «πολυμεσική» παράσταση, την οποία εκτελεί η Ομάδα Κι Όμως Κινείται η οποία, πλην φυσικά του ιδίου, αποτελείται από άλλους τρεις μουσικούς (τους Κλέωνα Αντωνίου, Θοδωρή Ρελλο και Τάκη Κανέλλο των Mode Plagal και επτά ηθοποιούς και... ακροβάτες αμφοτέρων των φύλων με γνωστότερο τον Ερμή Μαλκότση. Τις δύο αυτές ημέρες λοιπόν θα έχει και το κρητικό κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει αυτό το γοητευτικό πείραμα συνύπαρξης επιστημονικού λόγου και τέχνης και πιο συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κηποθέατρο Ηρακλείου «Μάνος Χατζιδάκις».

Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου αρχίζει το πολυαναμενόμενο -και πολυσυζητημένο- τριήμερο των Scorpions (και «φίλων» τους) στο θέατρο Λυκαβηττού, το οποίο θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα και θα κορυφωθεί το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, αν και οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι τα εισιτήρια για την συναυλία εκείνης της ημέρας έχουν ήδη εξαντληθεί. Το γερμανικό συγκρότημα επέλεξε την Αθήνα και τον συγκεκριμένο χώρο για το γύρισμα της εμφάνισής του στο MTV Unplugged, της γνωστής δηλαδή εκπομπής του μουσικού καναλιού όπου διάσημα ονόματα παίζουν τα τραγούδια τους με αποκλειστικά (ή σχεδόν...) ακουστικές ενορχηστρώσεις.

Ποτέ δεν μπορέσαμε να κατανοήσουμε γιατί ένα απλά συμπαθητικό και άκρως τυπικό για το είδος του hard rock γκρουπ είναι πιο δημοφιλές στην Ελλάδα από όσο στην ίδια τη χώρα του, άλλη όμως είναι η έντονη απορία που ομολογουμένως έχουμε σε αυτή την περίσταση: Δεν ήταν οι Scorpions που το '06 -και με εξίσου πολυδιαφημισμένο τρόπο- έδωσαν την «τελευταία» πανηγυρική συναυλία τους στο Στάδιο Καραϊσκάκη, σηματοδοτώντας έτσι το -έστω και άτυπο- πέρας της ύπαρξής τους; Επτά μόλις χρόνια είναι αρκετά για να αλλάξει μια τόσο... οριστική απόφαση;

Την ίδια ημέρα όμως και τραγούδια και χοροί του Πόντου στο Μουσικό Προαύλιο του Θεάτρου Badminton από τους Meliris (ανδρική και γυναικεία φωνή, ποντιακή λύρα, νταούλι αλλά και ένας... αφηγητής!).

Τέλος την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, και πάλι στο προαύλιο του Θεάτρου Badminton, οι Ζαχαρίας Καρούνης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Απόλλων Κουσκουμβεκάκης και Ντορίν Λασκαρίδου αποκλειστικά σε τραγούδια του -σπουδαίου μα και αρκούντως παραγνωρισμένου- Κώστα Γιαννίδη.

Θ.Μ.

Λεζάντες

Scorpions

Σωκράτης Μάλαμας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL