Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Η ατζέντα της εβδομάδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της εβδομάδας

Φεστιβάλ Συνοικισμός στην Ελευσίνα

Το Φεστιβάλ Συνοικισμός της Ελευσίνας 2021 Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης πραγματοποιείται 15 με 24 Ιουνίου και θεματικό άξονα το προσφυγικό. Περιλαμβάνει τις "Διαδρομές στις Ρίζες #2", από τους κατοίκους του Συνοικισμού, σε επιμέλεια Ευριπίδη Λασκαρίδη που συνεργάστηκε με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας. Η Γιολάντα Μαρκοπούλου και η ομάδα Station Athens παρουσιάζουν την παράσταση "Ε_φυγα". Η Τάνια Ελ Κουρί από τον Λίβανο, δημιουργεί μια συνάντηση ανάμεσα σε έναν πρόσφυγα και έναν θεατή, οι Dictaphone Group παρουσιάζουν τη βιωματική εγκατάσταση "Ιστορίες Καταφυγίου", και η θεματική ολοκληρώνεται με την έκθεση του Alfredo Romano "Σχισμές - Συρραφές". Επί της οδού Δαρδανελίων η Λένα Κιτσοπούλου και οι συνεργάτες της τραγουδούν ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια, ενώ κάθε απόγευμα στο Καφενείο η Β(β)ουλή, πραγματοποιείται μια σειρά συζητήσεων με τη συμμετοχή θεωρητικών από διάφορους χώρους και κατοίκων του Συνοικισμού, που επιμελήθηκε η Μυρσίνη Ζορμπά.

Συμπόσιο για τη Λούλα Αναγνωστάκη

Συμπόσιο στο Φεστιβάλ Αθηνών και στην Πειραιώς 260 με τη συμμετοχή καταξιωμένων και νεότερων δημιουργών που έχουν σχετιστεί με τη Λούλα Αναγνωστάκη, ανθρώπων του θεάτρου, θεωρητικών αλλά και συγγραφέων, που ξεκινά από τις 5 μ.μ. με την υπουργό Πολιτισμού, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ, τη θεατρολόγο Δήμητρα Κονδυλάκη και τη σκηνογράφο Λουκία Μάρθα. Μιλούν επίσης οι Δημήτρης Δημητριάδης, Χρύσα Προκοπάκη, Δημήτρης Τσατσούλης, Βίκυ Μαντέλη. Συντονίζει ο Γρηγόρης Ιωαννίδης. Στη συνέχεια, 7.15 - 8.30, συζητούν οι σκηνοθέτες Βίκτωρ Αρδίτης, Γιώργος Αρμένης, Θοδωρής Γκόνης, Γιάννης Μόσχος, Έλλη Παπακωνσταντίνου, Ρούλα Πατεράκη και Ένκε Φεζολάρι. Συντονίζει ο Μάνος Καρατζογιάννης. Είσοδος ελεύθερη.

Λεονάρδο Παδούρα

Ο Κουβανός συγγραφέας Λεονάρδο Παδούρα βρίσκεται στην Αθήνα, στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ ΛΕΑ, και στο Public Συντάγματος, στις 14 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ., προβάλλεται το ντοκιμαντέρ "Γράφοντας στην Κούβα" που εστιάζει στις συνήθειές του, καθώς και σε άλλους Κουβανούς καλλιτέχνες. Θα ακολουθήσει στις 9 μ.μ. η παρουσίαση του βιβλίου του "Η διαφάνεια του χρόνου" (εκδ. Καστανιώτης). Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η Μικέλα Χαρτουλάρη, δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας. Θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία.

3o Bobos Arts Festival

Ένα πρωτότυπο παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ πραγματοποιείται στον Κήπο του Μεγάρου και περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, εικαστικές δράσεις και δημιουργικό παιχνίδι. Από τις 11.00 π.μ. - 7.00 μ.μ. Για παιδιά από 3 έως 12 ετών.

Ξενάγηση στην αρχαία Μίεζα

Η Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας δρ Αγγελική Κοτταρίδη θα υποδεχτεί και θα ξεναγήσει το κοινό στο νεκροταφείο και το θέατρο της αρχαίας Μίεζας. Στις 11.30 π.μ.

Σκυταλοδρομία βιβλίου

Ο Παντελής Μπουκάλας παραδίδει τη σκυτάλη βιβλίου στη Ρέα Γαλανάκη στο δημαρχείο της Αθήνας στις 7.30 μ.μ., στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου. Συντονίζουν Α. Ζήρας και Τ. Μανδηλαρά.

Τα μυστικά της Εγνατίας

Ένα μουσικό οδοιπορικό, που αποκαλύπτει σπάνιους θησαυρούς, φέρνοντας επί σκηνής τραγούδια, μουσικές και γλώσσες, που συγκατοικούν στις παρυφές της Εγνατίας οδού, παρουσιάζεται στο Ηρώδειο σε καλλιτεχνική επιμέλεια Νίκου Κυπουργού και σκηνοθετική Νίκου Χατζόπουλου. Στις 9 μ.μ.

"Σινεμά με θέα"

Το "Σινεμά με θέα" ξεκινά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για τέταρτη συνεχή χρονιά έως τις 19 Ιουλίου και από τις 27 Αυγούστου έως τις 13 Σεπτεμβρίου!

"Τέσσερις βολικοί θάνατοι"

Το βιβλίο του Αντώνη Γιανακού "Τέσσερις βολικοί θάνατοι" (εκδ. Κέδρος) παρουσιάζεται από τους Ευάγγελο Μαυρουδή και Μενέλαο Χαραλαμπίδη στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, Ακαδημίας 32 και Λυκαβηττού. Στις 8 μ.μ.

"Κάτι κρέμεται εκεί ψηλά"

Το νέο βιβλίο της Έρης Ρίτσου "Κάτι κρέμεται ψηλά" παρουσιάζεται από τους Φίλιππο Φιλίππου, Ανδρέα Μιχαηλίδη και Θάλεια Καραμολέγκου στον Ιανό, Σταδίου 24. Στις 6 μ.μ.

"Η Δημοκρατία στην παραλία"

Το βιβλίο του Ηλία Καφάογλου "Η Δημοκρατία στην παραλία - Μικρό δοκίμιο για το μπικίνι" (εκδ. Πόρτες) παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο της Νέας Βιβλιοθήκης της ΑΣΚΤ. Μιλούν ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Άγγελος Βλάχος, ο Βασίλης Μπογιατζής, η Αλεξία - Σοφία Παπαζαφειροπούλου και η Έφη Φαλίδα. Προλογίζει ο πρύτανης της ΑΣΚΤ Πάνος Χαραλάμπους και συντονίζει η Σίσσυ Παπαθανασίου. Πειραιώς 256. Στις 7.30 μ.μ.

Διάλεξη Εντουάρντο Καντάβα

Δημόσια διάλεξη του Εντουάρντο Καντάβα στο NYU in Athens, με τίτλο "Learning to See; or, Reading Historically in Moments of Danger", Τσακάλωφ 34. Στις 6.00 μ.μ.

Ο "Λάμπρος" του Σολωμού

Η Όλια Λαζαρίδου και ο μουσικός Μιχάλης Νικόπουλος αφηγούνται τον "Λάμπρο" του Σολωμού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ελαιώνα, στο θέατρο Tempus Verum - Εν Αθήναις, Ιάκχου 19 Γκάζι. Στις 9 μ.μ.

Πέννυ Μπαλτατζή

"Το κορίτσι στον κήπο!" είναι η μουσική παράσταση με την Πέννυ Μπαλτατζή, στον Κήπο του Μεγάρου. Στις 9 μ.μ.

Στην Πλατεία Νερού

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας εμφανίζονται στη συναυλία "Με στόμα που γελά", στην Πλατεία Νερού. Στις 9 μ.μ.

Τα παιδιά της Σφίγγας στα Σπάτα

Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα Σπείρα εμφανίζονται στην αυλή του 1ου Δημοτικού σχολείου Σπάτων. Στις 9 μ.μ.

Όπερα "Περουζέ"

Η όπερα "Περουζέ" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, παρουσιάζεται σε διεύθυνση Βύρωνα Φιδετζή και σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή στο Ηρώδειο. Στις 9 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL