Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Νέα εποχή για το Ινστιτούτο Πουλαντζάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέα εποχή για το Ινστιτούτο Πουλαντζάς

"Είναι μεγάλη ευθύνη και δική μου και των δύο διευθυντών που αναλαμβάνουμε αυτή τη δύσκολη στιγμή τη διοίκηση ενός Ινστιτούτου με βαρύ όνομα και παρακαταθήκη" λέει ο Κώστας Δουζίνας, ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Νίκου Πουλαντζά. Διανοούμενος διεθνούς εμβέλειας ο καθηγητής Νομικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Βirkbeck) και βουλευτής Α' Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει τα ηνία του Ινστιτούτου - τροφοδότη και δεξαμενής σκέψης της Αριστεράς σε μια κομβική περίοδο τόσο για τη χώρα και τον πλανήτη όσο και για το αριστερό κίνημα διεθνώς.

"Τα χρόνια της κρίσης λεγόταν ότι οι διανοούμενοι είναι άφωνοι και έχουν εγκαταλείψει την πολιτική. Δεν ήταν αλήθεια, γιατί οι αριστεροί διανοούμενοι ήταν και είναι πάντα στον αγώνα για τη διαμόρφωση της θεωρίας, την ιδεολογική ηγεμονία και την πολιτική πρωτοπορία" επισημαίνει και σε αυτό το πλαίσιο υπογραμμίζει ότι "το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς ξεκινάει και πάλι τη συμμετοχή του στον αγώνα για όλα αυτά τα μέτωπα και θα προσπαθήσει να συνεισφέρει στον παγκόσμιο διάλογο για τη δημιουργία της Αριστεράς του 21ου αιώνα. Σχεδιάζουμε μια σειρά εκδηλώσεων με συζητήσεις, σεμινάρια, ερευνητικά προγράμματα και μελέτες, αλλά και με πολιτιστικές δράσεις που θα εστιάσουν στην αριστερή αισθητική", επισημαίνει ο Κώστας Δουζίνας. Ταυτοχρόνως τονίζει "τη σημασία του έργου του προσωπικού του Ινστιτούτου και των βαριών ονομάτων τα οποία διαδέχομαι, του Αριστείδη Μπαλτά, της Ντίνας Βαΐου και του Χάρη Γολέμη, ο οποίος διατήρησε το Ινστιτούτο στις μεγάλες αξίες της Αριστεράς τα τελευταία 20 χρόνια".

Ο Κώστας Δουζίνας ορίστηκε πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Πουλαντζάς στη συνεδρίαση της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα με αντικείμενο την ανασυγκρότηση του Ινστιτούτου, τον απολογισμό της μέχρι σήμερα δράσης του και τον σχεδιασμό της νέας περιόδου. Μέλη του νέου Δ.Σ. ορίστηκαν η Αθηνά Αθανασίου, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, η Σία Αναγνωστοπούλου, καθηγήτρια στο Πάντειο και βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Δημητρίου, αν. καθηγητής στο Πάντειο, ο Κύρκος Δοξιάδης, καθηγητής στο ΕΚΠΑ, η Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, οικονομολόγος, η Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια στο Πάντειο, η Δανάη Κολτσίδα, νομικός και πολιτική επιστήμονας, ο Μάκης Κουζέλης, καθηγητής στο ΕΚΠΑ, η Σωτηρία Λιακάκη, διδάκτορας Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Ναντέρ, ο Αριστείδης Μπαλτάς, ομ. καθηγητής ΕΜΠ και βουλευτής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Μπαρτσίδης, διδάκτορας φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και διδάσκων στο ΕΑΠ, ο Νεκτάριος Μπουγδάνης, υπ. διδάκτορας στο Πάντειο, ο Θόδωρος Παρασκευόπουλος, οικονομολόγος, ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης, καθηγητής στο ΕΚΠΑ, και η Μαρίκα Φραγκάκη, οικονομολόγος, μέλος του EuroMemoGroup.

Στη θέση της διευθύντριας του Ινστιτούτου ορίστηκε η Δανάη Κολτσίδα, ενώ ο Μιχάλης Μπαρτσίδης ανέλαβε τη νεοϊδρυθείσα θέση του επιστημονικού διευθυντή.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας διαπιστώθηκε επίσης η ανάγκη αναβάθμισης της παρέμβασης του Ινστιτούτου, με στόχο την υπεράσπιση της εναλλακτικής αριστερής πολιτικής και των αρχών της τόσο στον δημόσιο διάλογο όσο και σε επίπεδο μελετών, έρευνας, τεκμηρίωσης και επιμόρφωσης των στελεχών της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL