Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Βίκυ Μαραγκοπούλου στο τιμόνι της ΚΣΟΤ

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ξέρει τον σύγχρονο χορό, ελληνικό και διεθνή, όπως την τσέπη της. Είναι γνωστή επίσης η προσήλωσή της στον εκπαιδευτικό ρόλο της τέχνης, αλλά και η απέχθειά της στην εργαλειακή χρήση του πολιτισμού

Έμπειρη καλλιτεχνικά και δοκιμασμένη στη διοίκηση πολιτιστικών οργανισμών, η Βίκυ Μαραγκοπούλου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων και επαγγελματίας με κύρος, η γυναίκα που έβαλε τον σύγχρονο χορό στη ζωή μας και την Καλαμάτα στο διεθνή φεστιβαλικό χάρτη, διευθύνοντας με γνώση και στιβαρότητα για περισσότερα από 20 χρόνια το Φεστιβάλ Χορού της πόλης, διαθέτει εμπειρία και στον διοικητικό και στο καλλιτεχνικό τομέα. Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ξέρει τον σύγχρονο χορό, ελληνικό και διεθνή, όπως την τσέπη της. Είναι γνωστή επίσης η προσήλωσή της στον εκπαιδευτικό ρόλο της τέχνης, αλλά και η απέχθειά της στην εργαλειακή χρήση του πολιτισμού.

Η απόφαση του διορισμού της αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο απέπεμψε την επί 17 χρόνια καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής Παυλίνα Βερέμη, αφού πλέον διαπιστώθηκε ότι δεν μπορούσε να συνεργαστεί ούτε με το προ τριμήνου διορισμένο Δ.Σ.

Επιστρέφοντας σε γνώριμα μέρη, αφού στο παρελθόν υπήρξε επί χρόνια καθηγήτρια και μέλος του Δ.Σ. της ΚΣΟΤ, η Βίκυ Μαραγκοπούλου αναλαμβάνει σε μια κρίσιμη στιγμή τα ηνία της σχολής, με νωπή την περιπέτειά της μετά τις αλλεπάλληλες διαφωνίες της προηγούμενης καλλιτεχνικής διευθύντριας με δύο συνεχόμενα Διοικητικά Συμβούλια και τις διατυπωμένες παρατυπίες στη διαχείρισή της. Ως εκ τούτου η νέα επικεφαλής καλείται να επαναφέρει την ηρεμία και, σε σύμπνοια με όλα τα μέρη, να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη λειτουργία της.

Η Βίκυ Μαραγκοπούλου σπούδασε χορό στη σχολή του Γιάννη Μέτση και συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου καθώς και στη Βασιλική Ακαδημία Χορού της Βρετανικής πρωτεύουσας. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και master classes στην Ακαδημία των Μπολσόι, του Μπαλέτου του Αμβούργου κ.λπ. και έχει εντρυφήσει στη ρωσική μέθοδο και στη μέθοδο Cecceti Grade Work δίπλα σε κορυφαίους χορευτές και χορογράφους. Εκτός από την ΚΣΟΤ δίδαξε στις κορυφαίες σχολές χορού της Ελλάδας, όπως η Σχολή Ματέυ. Το 2002 τιμήθηκε με τον τίτλο του Ιππότη Γραμμάτων και τεχνών του γαλλικού κράτους.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο