Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Μετά την κατάληψη... εκεχειρία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετά την κατάληψη... εκεχειρία

Μετά από τρεις εβδομάδες, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού στη χθεσινή της συνεδρίαση ανέστειλε μέχρι τις 31 Μαρτίου την κατάληψη των γραφείων και του βρεφονηπιακού σταθμού του Ταμείου Αλληλοβοήθειας στην οδό Τροίας και τις απεργιακές κινητοποιήσεις της. Εκεχειρία λοιπόν μέχρι το τέλος του μηνός, που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έθεσε ως χρονικό όριο προκειμένου να παρουσιάσει ένα σχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για την αντιμετώπιση του συνόλου των προβλημάτων του ΤΑΥΠ και του Βρεφονηπιακού Σταθμού του.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, του υφυπουργού Κώστα Στρατή και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, συμφωνήθηκε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, η ένταξη του βρεφονηπιακού σταθμού στην υπηρεσιακή δομή του υπουργείου, όπως προβλέπεται στον Οργανισμό που τέθηκε πρόσφατα σε ισχύ, η διασφάλιση των θέσεων εργασίας των 35 εργαζομένων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας και η εφαρμογή νέου πλασίου λειτουργίας του ΤΑΥΠ, σύμφωνα με ανάλογα παραδείγματα άλλων υπουργείων.

Έτσι αναλαμβάνει και τυπικά πλέον, από σήμερα, τα καθήκοντά της η νέα διευθύντρια του Ταμείου Ντιάνα Μέγγενη και αναμένεται να επανέλθει η ομαλότητα στη γενικότερη λειτουργία τόσο του ταμείου όσο και του βρεφονηπιακού σταθμού του, ο οποίος χθες παρέμεινε κλειστός λόγω συγκέντρωσης των εργαζομένων του, δηλαδή μιας άτυπης κινητοποίησής τους αφού δεν έχει συγκροτηθεί ώς τώρα σωματείο. Από την πλευρά του το Δ.Σ. του Ταμείου αναμένει να λάβει τα οικονομικά στοιχεία που έχει ζητήσει από την απερχόμενη διοίκηση προκειμένου να ρυθμίσει τις εκκρεμότητες του Ταμείου, δηλαδή μισθοδοσία εργαζομένων, χρέη για τις κατασκηνώσεις και άλλα λειτουργικά έξοδα του βρεφονηπιακού σταθμού. Στο μεταξύ βρίσκεται σε εξέλιξη ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος για τα έτη 2005-2016 που έχει διαταχθεί από τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΠΟΑ, μετά το 2015.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο συζητήθηκαν και τα υπόλοιπα ζητήματα που έθεσε η ΠΟΕ ΥΠΠΟ. Σε ό,τι αφορά το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, η πολιτική ηγεσία επαναβεβαίωσε ότι "σε κάθε περίπτωση θα παραμείνει δημόσιος φορέας του ΥΠΠΟ, αιμοδότης της αρχαιολογικής υπηρεσίας, με δυνατότητα στήριξης και του σύγχρονου πολιτισμού", καθώς και ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα και αφού ενημερωθεί ο νέος υπουπουργός "θα παρουσιαστεί σχέδιο νόμου για το νέο οργανόγραμμα του ΤΑΠΑ που θα γίνει αντικείμενο διαβούλευσης, προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσει η ψήφισή του".

Σε ό,τι αφορά το θέμα της προκήρυξης 200 μόνιμων αρχαιοφυλάκων, που επίσης τέθηκε στη συνάντηση, τονίστηκε ότι "αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών" και σε ό,τι αφορά εργασιακά ζητήματα του παρελθόντος ότι "αναζητάται η βέλτιστη λύση". Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή ενημερώθηκε ότι το θέμα των ένδικων μέσων βρίσκεται στην τελική φάση επίλυσής του.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου πριν τη συνάντηση με την Ε.Ε. της Ομοσπονδίας ενημέρωσε στο Αμφιθέατρο της οδού Μπουμπουλίνας το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του βρεφονηπιακού του σταθμού και τους υπαλλήλους του υπουργείου για τα ζητήματα που έχουν προκύψει και εξέφρασε εκ νέου τις προθέσεις της για την εξυγίανση του ταμείου και την απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις ενέργειες από δώ και πέρα, καθώς και για τον εμπλουτισμό του με νέες δράσεις αλληλοβοήθειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL